Hlavní obsah

Plzeň - Opava 4:0Plzeň zastavila pád, nasypala soupeři čtyři góly. Ztratila ale Krmenčíka

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Čermák 1 : 0
36. Kovařík 2 : 0
46. Limberský 3 : 0
Záznam online reportáže

Plzeň

Po turbulentním týdnu hrůzy popadla fotbalová Plzeň dech. Nedělní hladkou výhrou 4:0 nad Opavou v rámci 7. kola fotbalové ligy si částečně spravila chuť po domácí mizérii se Slováckem (0:2), následném vyřazení z bojů o Evropskou ligu a remíze v Teplicích. Vítězství, které góly zařídili Čermák, Kovařík, Limberský a Chorý, však bylo vykoupeno zraněním klíčového útočníka Krmenčíka a záložníka Kayamby.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Aleš Čermák z Viktorie Plzeň v akci

Článek

Viktoria v posledních dvou ligových utkáních propadla, na vedoucí Slavii rázem nabrala pětibodové manko. Do toho ji po čtvrtečním vyřazení s Antverpami opustil její dlouholetý sportovní manažer a hlavní skaut František Mysliveček.

Atmosféra v Doosan Aréně nebyla kdovíjaká, další klopýtnutí mohlo trenéru Vrbovi zlomit vaz. Kouč však v neděli mohl být od první minuty klidný. Viktoria se do soupeře, který přijel s bilancí čtyř proher v řadě, zakousla. Bylo jen otázkou času, kdy se gólově prosadí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Joel Kayamba z Plzně.

Plzni se uzdravil záložník Čermák, v úvodu ale přišla o zraněného Kayambu, kterého píchlo v lýtku. Trenér Vrba za něj poslal na hřiště Kovaříka, který se po chvíli blýskl parádním centrem na Hejdu. Domácí stoper ve velké šanci hlavou minul.

Ve 14. minutě už se ale stadion radoval. Hejda vysunul Čermáka, který si před dotírajícím obráncem tělem pokryl míč a s pomocí tyče zavěsil. Vzápětí byl blízko druhého gólu. Přetažený centr vracel před branku Kovařík, prudkou přihrávku ale Čermák nestačil umístit, míč se od jeho těla odrazil nad břevno.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Gól! Plzeňský kanonýr Michael Krmenčík si znovu zranil.

Kovařík servíroval ze strany dál: po půlhodině jeho střílený málem umístil do sítě Krmenčík. Reprezentační útočník ale musel krátce poté kvůli svalovému problému vystřídat. Dvakrát po sobě mohl skórovat Kopic, obě rány levačkou letěly vedle. Reparát za něj složil agilní Kovařík, který v 36. minutě přeloboval vybíhajícího Šroma. Festival plzeňských šancí pokračoval, před pauzou orazítkoval tyč střídající Chorý.

Vstup do druhé půle měli domácí excelentní, po minutě se z hranice pokutového území trefil Limberský, který v lize skóroval po dvou letech. Na opavskou branku se dál valil jeden útok za druhým, Janošek, Kovařík a Chorý orazítkovali břevno. Chorý se ale přece jen dočkal, levačkou z 16 metrů obstřelil Šroma. Plzeň tak v lize vyhrála po třech zápasech, poskočila zpátky za Slavii na druhou příčku. Opava je třináctá.

7. kolo první fotbalové ligy:
Viktoria Plzeň - SFC Opava 4:0 (2:0)
Branky: 14. Čermák, 36. Kovařík, 46. Limberský, 68. Chorý. Rozhodčí: Zelinka - Flimmel, Vlček - Pechanec (video). ŽK: Čermák - Juřena, Helebrand, Mondek. Diváci: 8113.
Plzeň: Hruška - Řezník, Hejda, Brabec, Limberský - Kalvach, Hořava - Kayamba (6. Kovařík), Čermák (82. Janošek), Kopic - Krmenčík (33. Chorý). Trenér: Vrba.
Opava: Šrom - Helebrand (64. Řezníček), Simerský, Svozil (46. Zapalač), Žídek - Souček (56. Dedič), Schaffartzik - Jurečka, Jursa, Mondek - Juřena. Trenér: Kopecký.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články