Hlavní obsah

Šťastná trefa pomohla Plzni k vítězství, Klokani slaví, Boleslav urvala bod

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Bohemians vyhráli v úvodním sobotním utkání 8. kola Fortuna ligy nad Slovanem Liberec 2:1. Výhra Pražanů vystřílel záložník Jan Vodháněl, jenž zaznamenal obě trefy. Slovácko hrálo nerozhodně 1:1 s Mladou Boleslaví. Středočeši zachránili bod až v nastavení. Příbram statečně vzdorovala Plzni. Západočeši nakonec vyhráli těsně 2:1, když za zády příbramského gólmana skončila chvíli před koncem tečovaná střela Kopice.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Viktorie Plzeň Jan Kopic a Michael Krmenčík oslavují gól na 1:0 během utkání s Příbramí.

Článek
Fotogalerie

Slovan se v minulém kole vytáhl na Spartu. Na výhru hodlal navázat také v Ďolíčku, to se mu však nepodařilo. S Bohemians sice Liberec před sobotním utkáním neprohrál v lize pětkrát po sobě, šňůru však ukončil poté, co Klokany dotáhl k vítězství dvěma góly záložník Jan Vodháněl. Vršovický klub tak potvrdil, že se mu zatím doma daří - získal zde všech deset bodů.

První poločas utkání žádnou zajímavou situaci nepřinesl. V jeho závěru sice Klokani vstřelili branku po rohovém kopu, ta však nebyla rozhodčími uznána kvůli ofsajdovému postavení střelce gólu Krcha.

Ve druhé půli ale Klokani skórovali znovu, a tentokrát šlo už o regulérní branku. Vodháněl po šikovné samostatné akci svou střelou nedal hostujícímu gólmanovi Nguyenovi šanci a poslal Bohemians do vedení 1:0. Dvacet minut minut před koncem se pak sice uvnitř pokutového území prosadil Dorley a vyrovnal, jako poslední se však opět díky Vodhánělovi radovali Klokani. Tomu v 87. minutě utkání přihrál před před poloprázdnou bránu Ugwu a Bohemians se mohli radovat z vítězství 2:1.

Zahozená penalta mrzí Slovácko

Mladá Boleslav sází na kanonýra Nikolaje Komličenka. Ten v minulém kole nastřílel čtyři branky, jenže v Uherském Hradišti proti Slovácku ruský kanón gólově mlčel.

Od 31. minuty Středočeši prohrávali, Slovácko poslal do vedení obránce Stanislav Hofmann. A pro Boleslav mohlo být ještě hůř. Zkraje druhé půle totiž ke krásné střele natáhl Marek Havlík. Jeho pokus sice skončil v síti, ale gól nebyl uznán pro ofsajdové postavení Tomáše Zajíce, který stínoval brankáři Šedovi.

V 70. minutě se navíc Šeda stal hrdinou Středočechů, když zneškodnil penaltu Hofmanna. V nastaveném čase pak potrestal Slovácko střídající Jiří Klíma trefou na konečných 1:1.

Plzeň bere tři body

Viktoria zabrala a nejméně do neděle se přiblížila na dva body vedoucí Slavii. Plzeň potvrdila, že se jí s Příbramí daří. Od října 2012 dvanáctkrát za sebou neprohrála. Středočeši v sezoně doma získali všech 10 bodů, tentokrát však nepřidali žádný.

Do vedení šla Viktoria po gólu Michaela Krmenčíka, Příbram ale dokázala srovnat díky Alvirovi. Chvíli před koncem Západočeši rozhodli utkání šťastnou trefou Jana Kopice.

Program 8. kola:
Sobota
Bohemians - Liberec 2:1 (0:0)
Branky: 50., 87. Vodháněl - 69. Oscar.
Slovácko - Ml. Boleslav 1:1 (1:0)
Branky: 31. Hofman - 90.+2 Jiří Klíma
Příbram - Plzeň 1:2 (1:1)
Branky: 34. Alvir - 21. Krmenčík, 81. Kopic.
Neděle
16:30 Teplice - Karviná
16:30 Opava - Slavia
16:30 Č. Budějovice - Zlín
16:30 Jablonec - Ostrava
19:00 Sparta - Olomouc

Reklama