Hlavní obsah

Situace je frustrující, netají Hašek. Sparťané ničí vlastní psychiku

Praha

Trefil břevno, Hložkovi přihrál na gól a jako tradičně nešetřil krokem. Ani letenský vytrvalec Martin Hašek však nedovedl fotbalovou Spartu k vítězství. Po remíze 3:3 s Olomoucí zůstává v ligové tabulce sedmá, daleko za očekávanými metami. „Současná situace je frustrující, o tom se vůbec nemusíme bavit,“ netají 23letý záložník, že atmosféra v kabině není zrovna veselá.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Hašek ze Sparty během utkání s Olomoucí.

Článek
Fotogalerie

Bloudí v začarovaném kruhu. A konkurence jim stále víc a víc uniká. Psychika sparťanských fotbalistů trpí.

„Situace pro nás v kabině samozřejmě není jednoduchá. Jako fotbalista chcete vyhrávat, být úspěšný jak po stránce individuální, tak i s mužstvem," líčí Martin Hašek, jak by chtěl mít z fotbalu radost.

„Není příjemné, když se nevyhrává, což ve Spartě platí dvojnásobně. Když se nevítězí, je to horší, než když nemá výsledky nějaký jiný klub v lize," uvědomuje si.

Prokázali jsme, že tým má sílu i charakter

Jeho tým doma nad Hanáky dvakrát vedl, přesto nevyhrál. „Když doma otočíte na 3:2 a jste v euforii, nic nenasvědčuje tomu, že byste zápas neměli dovést do vítězného konce. Pak přijde blesk z čistého nebe v podobě gólu na 3:3. Prostě frustrující," kaboní se Hašek.

Jenže na Letné nedokážou najít odpověď na klíčovou otázku, v čem je problém. Mladý záložník se nechce pouštět do větších rozborů hry.

„Principiálně je obrovská škoda, když ze stavu 1:2 dokážeme otočit na 3:2, a stejně nevyhrajeme... Z ojedinělé akce inkasujeme třetí gól. Přitom jsme předtím prokázali, že tým má sílu i charakter. Nešlo o náhodu. Měli jsme dost šancí, tlačili Olomouc, ale bohužel... Přitom jsme na hřišti odvedli kus práce, bojovali. Nevím, co se děje," kroutí Hašek hlavou.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články