Hlavní obsah

Sparta poprvé vyhrála venku. Baník porazil nováčka, oslavenec Sivok byl vyloučen

Praha
Aktualizováno

Fotbalová Sparta díky nedělní výhře ve Zlíně 2:1 slaví první tříbodový import ze hřiště soupeře v této sezoně a před derby v příštím kole se Slavií má z šestého místa na lídra tabulky a obhájce titulu devítibodovou ztrátu. Bohemians se dočkali prvního venkovního zisku, když v Karviné uhráli bezgólovou remízu. Baník pak ve večerním duelu porazil nováčka z Českých Budějovic 2:1 a vrátil se do elitní pětky. Deváté kolo uzavře pondělní duel Plzně s Jabloncem.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Fotbalisté Sparty se radují z glólu ve Zlíně.

Článek
Fotogalerie

Sparta dosud venku v sezoně získala jediný z celkových 11 bodů. Další pokus o první výhru na zlínské Letné už ale využila. V šesté minutě ji po chybě domácí obrany poslal do vedení Tetteh a krátce poté pojistil náskok z penalty Kanga. Letenští vyhráli v Zlíně poprvé od února 2016. Ševci prohráli potřetí za sebou.

Karviná jen potvrdila reputaci nejhoršího týmu ligy na domácím stadionu. S Bohemians se rozešla bezgólovou remízou a před svými fanoušky tak získala teprve druhý bod. Na domácí výhru stále čeká a ve svém prostředí potřetí za sebou nedala gól. Klokanům se podařilo na pátý pokus bodovat venku.

Baník proti jihočeskému nováčkovi nezaváhal. Po 54 minutách vedl zásluhou Filla a Diopa o dva góly, v závěru ale utkání zdramatizoval Rabušic. Navrátilec Sivok byl při své obnovené premiéře za České Budějovice a v den svých 36. narozenin ve druhé minutě nastavení vyloučen.

Program 9. kola fotbalové Fortuna ligy:
Pátek
Olomouc - Opava 2:0
Sobota
Liberec - Teplice 1:1
Mladá Boleslav - Příbram 6:0
Slavia - Slovácko 3:0
Neděle
Karviná - Bohemians 0:0
Zlín - Sparta 0:2
Branka: 6. Tetteh, 19. Kanga (z pen.)
Ostrava - Č. Budějovice 2:1
Branka: 43. Fillo, 54. Diop - 81. Rabušic
Pondělí
18:00 Plzeň - Jablonec

Reklama