Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Zlín 2:2Havel stihl jen vyrovnat. oslabený Zlín veze bod od Klokanů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Wágner 0 : 1
23. Havel 1 : 1
45. Mašek 1 : 2
49. Havel 2 : 2
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Bohemians 1905 remizovali v 10. kole se Zlínem 2:2 a ani v pátém domácím utkání v sezoně neprohráli. Hosté dvakrát vedli díky Tomáši Wágnerovi a Dominiku Maškovi, ale Milan Havel pokaždé zařídil nerozhodný stav. "Ševci", kteří bodovali po třech porážkách, hráli od 78. minuty bez vyloučeného Zdeňka Folprechta.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Milan Havel z Bohemians se raduje ze svého prvního gólu proti Zlínu.

Článek
Fotogalerie

Zlín začal aktivně, Bohemians držel na jejich polovině a odměnou mu byla v páté minutě branka. Domácí obránce Pokorný ztratil míč, po Fantišově centru se odražený balon dostal k Folprechtovi, jehož střelu před vápnem usměrnil Wágner tečí do protipohybu brankáře Fryštáka. Devětadvacetiletý útočník, který je v týmu do konce roku na hostování z Mladé Boleslavi, se ve druhém ligovém duelu za "Ševce" trefil poprvé.

Vršovickému celku se povedlo srovnat ve 23. minutě. Pokorného centr propadl k Vaníčkovi, který si obhodil gólmana Dostála, vyhnal se do úhlu, ale přihrál Havlovi a ten srovnal. Odchovanec "Klokanů", který je v klubu do konce podzimu na hostování z Plzně, oslavil gólově návrat do Ďolíčku.

Vedení zpátky na stranu hostů mohl strhnout Poznar, ale po Fantišově centru hlavičkoval nad. Zlínu kromě začátku vyšel i konec poločasu. Buchtův dlouhý nákop odhlavičkoval Pokorný pouze na Maška, který střelou před vápnem k tyči stanovil poločasový stav.

"Klokani" srovnali necelé čtyři minuty po změně stran. Vodhánělovu nahrávku před branku odvrátil Fantiš na Podaného a do jeho střílené přihrávky se vložil Havel, který rozhodl o dělbě bodů.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Jakub Podaný (ve výskoku) z Bohemians a Dominik Mašek ze Zlína.

V 53. minutě vyrazil Podaného přímý kop Dostál, který si o chvíli později poradil i s Ugwuovou přízemní střelou. V 66. minutě zamířil domácí záložník Rada těsně vedle tyče. V 78. minutě fauloval Folprecht Keitu a po druhé žluté kartě pro něj zápas předčasně skončil. Rozhodčí Adámková ve čtvrtém utkání po sobě udělila červenou kartu.

Bohemians v Ďolíčku neporazili Zlín posedmé za sebou. Mužstvo trenéra Josefa Csaplára remizovalo v soutěži poprvé po 31 duelech.

10. kolo první fotbalové ligy:
Bohemians Praha 1905 - Fastav Zlín 2:2 (1:2)
Branky: 23. a 49. Havel - 5. Wágner, 45.+1 Mašek. Rozhodčí: Adámková - Kubr, M. Podaný - Královec (video). ŽK: Vodháněl, Keita - Folprecht, Poznar. ČK: 78. Folprecht. Diváci: 4301.
Bohemians: Fryšták - Hůlka, Krch, Pokorný - Havel, Jindřišek, Vacek (46. Rada), J. Podaný - Vaníček (46. Keita), Ugwu (76. Bartek), Vodháněl. Trenér: Hašek.
Zlín: Dostál - Fantiš, Buchta, Azackij, Bartošák (52. Džafič) - Mašek (90.+2 Giorgadze), Folprecht, Jiráček, Čanturišvili - Wágner (74. Železník), Poznar. Trenér: Csaplár.

Reklama

Související témata: