Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Vládci Prahy i ligy, nečekaný kanonýr z Ďolíčku

Praha

Již tři a půl roku vládnou velkému pražskému derby a v poslední době také celé soutěži. Sešívaní vyhráli na Spartě 3:0, a tak hned čtyři hráči Slavie figurují v ideální sestavě 10. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz. Krok s ní drží aspoň Plzeň, která dodala tři borce, dva zástupce má Mladá Boleslav.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Sestava 10. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz.

Článek

Plyšové derby ovládli na půdě rivala se vším všudy. Slávisté tak po velké partii v Lize mistrů potvrdili, že i doma kralují. Bezchybný byl znovu brankář Kolář, který navíc tradičně zakládal spoustu útočných akcí. Bitva o Prahu sedla sparťanskému odchovanci Hovorkovi, k hrdinům se zařadili i Olayinka a specialista na derby Souček.

Druhá Plzeň demonstrovala nárůst formy jasnou výhrou na jihu Čech. K zisku tří bodů výrazně přispěl trojlístek reprezentantů Brabec, Kopic a Krmenčík. Třetí příčka po výhře nad Baníkem patří Mladé Boleslavi. Její hru řídil mazák Matějovský, gól dal obránce Tatajev.

Nečekaným střelcem kola se stal vršovický Havel. Navrátilec z Plzně se v Ďolíčku trefil dvakrát a proti Zlínu sahal dokonce po hattricku. Karviná získala cennou výhru v Příbrami, u obou gólů byl Smrž.

Sestava 10. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:
Kolář (Slavia) - Brabec (Plzeň), Hovorka (Slavia), Tatajev (Mladá Boleslav) - Havel (Bohemians), Matějovský (Mladá Boleslav), Souček (Slavia), Smrž (Karviná) - Kopic (Plzeň), Krmenčík (Plzeň), Olayinka (Slavia).

Reklama