Hlavní obsah

Obrovsky frustrující, když se porážíme sami, přiznal Trávník a utěšoval nešťastníka Lischku

Plzeň

Byl první, kdo Davida Lischku po hrůzném kiksu v plzeňském šlágru konejšil, utěšoval a povzbuzoval. Hrávali spolu v Jablonci, teď společně oblékají sparťanský dres, takže k sobě mají zákonitě blíž. „Bylo to pro něho obrovsky těžké. Po všem, co si prožil, se na hřiště hrozně těšil,“ svěřoval se Michal Trávník po utkání, že se dokázal vcítit do spoluhráčova rozpoložení.

Je to frustrující. Porážíme se sami, říká sparťanský záložník Michal TrávníkVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Jak se vyhnout chybám? To bych musel mít hráče na joysticku a reagovat za ně, říká trenér Václav Jílek

Nic jednoduchého utěšovat spoluhráče po chybě, která nakonec celý zápas rozhodla...

Chtěl jsem ho hlavně podpořit. Věřil si, stejně jako jemu věří celý tým. Bohužel udělal chybu...

Jenže vám se chyby stávají často a lemují celý podzim.

Chtěli jsme v Plzně udržet čisté konto a hrát na nulu, jenže se to nepodařilo. Zase jsme udělali chybu, která opět rozhodla.

Je to vlastně už evergreen. Před týdnem chyby v derby se Slavií, v neděli pro změnu s Plzní, o chybách v předchozích zápasech nemluvě. Porážíte se vlastně sami.

Je to obrovsky frustrující a složité. Před každým utkáním si říkáme, že se musíme chyb vyvarovat, přesto se opakují znovu a znovu. Přitom zápas v Plzni byl vyrovnaný. Domácí neměli šanci, my také ne, proto bychom remízu brali.

Jenže místo remízy jste museli skousnout další prohru, po které vaše ztráta na vedoucí Slavii už narostla na patnáct bodů a na druhou Plzeň na dvanáct.

Narůstající ztrátu nelze nevnímat, ale dívat se v tuto chvíli na Slavii nám moc nepomůže. Musíme se dívat sami na sebe a postupně sbírat body.

Zmínil jste se o obrovské frustraci, kterou pociťujete. Nezpůsobuje ji i obrovský tlak, který na každého hráče ve Spartě zákonitě doléhá? Není příčinou chyb velké očekávání, které nenaplňujete?

Sparta je samozřejmě velkou značkou v českém fotbale, s čímž velký tlak na hráče pochopitelně souvisí. Měli bychom se s ním ale poprat, a ne dělat takové individuální chyby, jakých se dopouštíme.

V Plzni ji udělal Lischka, takže prohra jde pro změnu za ním.

Stane se. Navíc už situaci zpátky nevrátíme, takže prohru na něho neházíme. Bylo to sice o další chybě, které jsme se dopustili, ale i o naší ofenzivě a její kvalitě. V plzeňské šestnáctce jsme byli málo důrazní, nedokázali jsme si vyhovět.

Váš výkon šel ale v porovnání s předchozími vystoupeními v dresu Sparty nahoru, takže jste mohl být s odehranými devadesáti minutami spokojen?

Nemá smysl, abych komentoval svůj výkon, když jsme prohráli. Pravdou ale je, že jsem se cítil dobře, chodil si pro balony od stoperů, dostával se víc do hry a získal klid.

Reklama

Související témata: