Hlavní obsah

Nastoupil se zraněním, zařídil tři góly. Taťka říká, že dokud mi nevisí noha na kůži, musím hrát, usmíval se Potočný

Liberec

Už od poloviny minulého týdne ho zlobí zadní stehenní sval, přesto liberecký útočník Roman Potočný nastoupil v dohrávce 11. kola proti Českým Budějovicím v základní sestavě a měl výrazný podíl hned na třech gólech svého týmu. Liberec porazil nováčka 4:2.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Roman Potočný z Liberce se raduje z gólu proti Budějovicím.

Článek

„Hrálo se mi dobře. A to mě tahal zaďák, takže jsem nemohl pořádně kopat... Jsem tak hodně rád za tu nahrávku z rohu. Pak jsem už poprosil trenéra, aby mě vystřídal, protože jsem to už trochu cítil. Jsem fakt rád, že jsme to zvládli," usmíval se Roman Potočný, jehož v 77. minutě nahradil Jakub Pešek.

Drobné zranění jako by ho však vůbec nelimitovalo. Ve 23. minutě nejprve nejlepší střelec Liberce vyrovnal na 2:2. Po přestávce nahrál na vítězný zásah Petara Musy z rohového kopu. A pojistku přidal Kamso Mara z pokutového kopu po faulu Jiřího Kladrubského na něj. Navíc v 51. minutě po jeho střele vykopával Tomáš Sivok míč z brankové čáry.

„Neříkám, že mě zranění nelimitovalo, ale způsob hry Budějovic vyhovoval nejen mně, ale celému mančaftu. Chtěli s námi hrát fotbal a myslím, že to byla i jejich chyba, protože my jsme hodně fotbalový mančaft," pověděl.

A proč se nepostavil k penaltě? „Kamil mě poprosil, jestli bych mu ji nepřenechal, protože to potřeboval, byl hlavou trochu dole... Nejsem hamoun. I když neříkám, že mi to v první chvíli trochu nevadilo. Ale věřil jsem mu," prozradil Potočný.

Sval ho začal škádlit ve středu minulý týden při zápase domácího poháru proti Prostějovu, který Severočeši vyhráli 3:1. „Taťka mi vždy říká, že dokud mi nevisí noha na kůži, tak musím hrát. Nejsem takový, abych si chodil někam stěžovat, že nemůžu hrát. Jsem v Liberci tři roky a ještě jsem nebyl zraněný, odtrénoval jsem sto procent a toho se snažím držet. V tomhle jsem poctivý," poznamenal Potočný, který si v této sezoně připsal v nejvyšší soutěži už pátý zásah.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Střelec úvodní branky Alexandru Baluta z Liberce.

„Byl tam skvělý balon od Maliny (Malinský). Máme zavírat zadní tyč, byl jsem tam a snažil se to dát hlavou do protipohybu gólmana a naštěstí to tam spadlo," popsal svůj další zásah.

Liberec se do vedení dostal už v sedmé minutě, kdy otevřel skóre Alexandru Baluta, jenže během 75 vteřin pak dvakrát inkasoval. „Začali jsme skvěle, ale pak jsme měli šílenou pětiminutovku. Asi nikdo z nás nevěřil, co se děje. Naštěstí jsme ještě do pauzy stihli vyrovnat. Druhý poločas už byl v naší režii. Pro diváky to bylo super utkání," uzavřel muž zápasu.

Reklama

Související témata: