Hlavní obsah

Vedení Zlína došla trpělivost. U předposledního týmu ligy končí trenér Csaplár

Praha

Při nástupu do funkce sliboval útočnou hru a umístění v elitní šestce, ale nic z toho se mu nepovedlo naplnit. Šestapadesátiletý trenér fotbalistů Zlína Josef Csaplár je kvůli neuspokojivým výsledkům po opavském Ivanu Kopeckém druhým odvolaným koučem v tomto prvoligovém ročníku. Vaz mu definitivně zlomila víkendová čtyřgólová porážka v Ostravě, po níž Fastav klesl na předposlední příčku tabulky. Ve dvanácti kolech nasbíral pouhých deset bodů a vstřelil jen devět gólů.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Josef Csaplár na lavičce Zlína končí

Článek

Po Csaplárovi mužstvo převzal dosavadní asistent Jan Kameník. Opakuje se tak situace ze závěru minulé sezony, kdy vystřídal tehdejšího hlavního trenéra Romana Pivarníka. „Ke Kameníkovi teď hledáme asistenty, realizační tým chceme mít během několika dní kompletní. Mužstvo potřebuje v reprezentační pauze tvrdě trénovat," uvedl majitel zlínského klubu Zdeněk Červenka.

Ani ve složité situaci ho neopustila dobrá nálada. „Co si slibujeme od změny? Abychom se co nejdřív herně i výsledkově zvedli a tabulka se díky tomu obrátila naruby. Druhé místo by nebylo špatné," vtipkoval. „Ale budeme samozřejmě hrozně rádi i za dílčí zlepšení," dodal už vážně.

Z toho, že tah s angažováním kontroverzního trenéra nevyšel, prý Červenka zklamaný není. „Takový je život. Beru to jako realitu. Naše spolupráce se prostě nepovedla. Nasbíral jsem sice během ní spoustu nových podnětů, ale výsledky se nedostavily," mrzí zlínského šéfa.

K Csaplárovu odvolání zřejmě přispěly i jeho některé výroky na pozápasových tiskových konferencích. Zatímco po domácí prohře s Mladou Boleslaví tvrdil, že jsou ve Zlíně postaveny solidní základy a je na čem stavět, o týden později po nezdaru s Baníkem už prohlásil, že problémy klubu jsou hlubšího rázu. „Já jsem to registroval, ale zase tak moc jsem neřešil, co povídá do médií. My jsme si vždycky všechno vysvětlovali tváří v tvář u stolu při pravidelném společném sezení," prozradil Červenka.

Sedmatřicetiletý Kameník bude mít obnovenou premiéru v roli hlavního kouče v sobotu 19. října, kdy Zlíňané přivítají na svém stadionu v utkání 13. ligového kola fotbalisty Mladé Boleslavi.

Reklama

Související témata: