Hlavní obsah

Z posil Slavie vypadá nejlépe Šenkeřík, tým se těší i na Šmicra

PRAHA

Fotbalový vicemistr Slavia posiluje jako už dlouho ne. Z posil se výborně ukazuje Zdeněk Šenkeřík z Malatyasporu, který nastoupil ve třech zápasech a dal dva góly. V neděli se uvedl gólem také Vladimír Šmicer, jeho příchod ale zatím nemá punc definitivy. Dres Slavie oblékli už i obránci Erich Brabec, jemuž skončila smlouva v Aarau, Ondřej Šourek z Jihlavy, František Dřížďal ze Sokolova a exsparťanský záložník Ladislav Volešák.

Článek

Červenobílí zkoušejí také Francouze Michaela Tavarese z druholigového FC Tours a Tijani Belaida, jenž patří Interu Milán, ale naposledy hostoval v PSV Eindhoven. U něj se zatím trenér Jarolím rozhoduje, Tavares už ale včera stejně jako Brabec podepsal se Slavií dvouletý kontrakt.

„V dosavadních přípravných zápasech jsme dali příležitost všem hráčům. V rámci přípravy to je logické. V sestavě bylo plno nových hráčů a jistě nějaký čas potrvá, než si na sebe zvyknou, ale všichni naznačili, že by mohli být pro Slavii přínosem,“ řekl trenér Karel Jarolím s tím, že v současné fázi, kdy skončila tvrdá příprava, nejsou výsledky tak důležité. „Ty mne budou víc zajímat v dalším období přípravy.“

Zájem je o Šventa

Ze známějších hráčů ze Slavie odešli L. Jarolím do italské Sieny, Dosoudil do Artmedie a Hrdlička do Mladé Boleslavi. V neděli chyběl kvůli zlomenému prstu na ruce Švento, ale na soustředění do Německa v neděli odjede, pokud by ovšem nepřestoupil. „Zájemci tu jsou, ale to je zatím vše, co se k tomu dá říct,“ uvedl tiskový mluvčí klubu Ondřej Zlámal.

Fanoušky však nejvíc zajímá Vladimír Šmicer, na kterého se jich v neděli přišlo podívat na Strahov skoro dva tisíce. „Do 15. července bude jasno. Slavia odjede na soustředění a já buď pojedu jako její hráč, nebo ne. Není to otázka peněz, smlouvu dolaďujeme a hovoříme i o perspektivě mého dalšího působení ve Slavii,“ uvedl Vladimír Šmicer. „Jsem rád, že je Šmicer zdravotně v pořádku, proto nastoupil proti gruzínskému Ameri a je obdivuhodné, že po tak dlouhé době předvedl tak dobrý výkon. Určitě naznačil, že pro Slavii může být velkým přínosem,“ uvedl Jarolím, jehož těší, že se daří i nové posile útoku Zdeňku Šenkeříkovi.

„Jsem rád, že po roce a půl v Turecku jsem se vrátil a do tak slavného klubu. Chci pomoci tomu, aby Slavia konečně postoupila do Ligy mistrů,“ říkal Zdeněk Šenkeřík, který si v útoku výborně rozumí s Vlčkem. „Určitě je dobře, když nám to klape už v přípravě,“ dodal Stanislav Vlček, jenž zřejmě převezme po Jarolímovi kapitánskou pásku.

Klub ještě dluží Holeňákovi

Zatím se do přípravy nezapojil Michal Švec, který má svalové zranění, naplno netrénují ani Martin Latka, Tomáš Necid, Milan Černý, Michal Vorel a Ante Aračič. S reprezentací do dvaceti let jsou Petr Janda, Marcel Gecov a Marek Suchý. Ti se připojí až po šampionátu.

Hodně práce má generální ředitel Doležal. Klub sice doplatil dluh Zbončákovi, jenže téměř 2,5 miliónu korun dluží Holeňákovi, který místo do Slavie zamířil do Liberce. Hrozí, že arbitrážní komise Slavii zastaví přestupy, pokud se záležitost rychle neurovná. K tomu se ale v tuto chvíli nikdo nechce vyjádřit oficiálně.

Slavia má do konce července, kdy vstoupí do druhého předkola Ligy mistrů se Žilinou nebo Dudelange, nabitý program. Ve středu hraje od 17 h na Strahově s Kladnem, v sobotu 14. 7. tamtéž s Mostem. V pondělí odjíždí na herní soustředění do Německa, kde se 16. 7. utká s Essenem, 18. 7. s Bochumí a 21. 7. s Koblenzí. Doma ji 25. 7. čekají Bohemians 1905.

Reklama

Související témata: