Hlavní obsah

Fotbalista Tomáš Došek podepsal v Brně tříletou smlouvu

BRNO

Tříletou smlouvu podepsal s 1. FC Brno fotbalový útočník Tomáš Došek, který hrál v uplynulé sezóně v polské Wisle Plock. Do české ligy se osmadvacetiletý hráč vrací po tříleté přestávce, v níž absolvoval jednu sezónu v Rapidu Vídeň a po operaci achilovky si před polským angažmá zahrál půlroku v Artmedii Bratislava.

Foto: ČTK/Michal Kamaryt

Tomáš Došek na archivním snímku v dresu pražské Slavie.

Článek

"Rozhodoval jsem se dva týdny, měl jsem i jiné nabídky. Rozhodlo i to, že Brno o mě hodně stálo. Peníze nebyly tak důležité," řekl na tiskové konferenci po podpisu smlouvu Došek, který má na kontě i tři reprezentační starty. Vedení klubu nezveřejnilo žádné další podrobnosti smlouvy. Podle neoficiálních informací ze zdrojů blízkých vedení klubu Brňané za Doška zaplatili dvanáct miliónů korun.

Na své předchozí angažmá Došek nevzpomíná v nejlepším. "Sestoupili jsme, výsledky nebyly v průběhu celého roku dobré. Chtěl jsem z Plocku odejít, měli jsme i problémy v kabině. Proto jsem rád, že jsem změnil klima. Brno hraje dobrý fotbal a věřím, že tento trend bude pokračovat," uvedl bývalý hráč pražské Slavie.

Znovu pod trenérem Uličným

V týmu se opět setká s trenérem Petrem Uličným, pod jehož taktovkou vstoupil v Plzni na prvoligovou scénu. "Vzpomínám na něj jedině v dobrém, je to výborný trenér," řekl Došek, jenž si nepřipouští, že by měl nahradit v brněnském útoku Luďka Zelenku, který v loňské sezóně vstřelil 11 branek. "Bude záležet na vývoji sezóny. Rozhodně nechci nikoho nahrazovat. Budu chtít v Brně odvést co nejlepší výkony," prohlásil.

Podle místopředsedy představenstva a majoritního vlastníka 1. FC Brno Romana Prose byla jednání o Doškově příchodu dost složitá. "Proto jsme rádi, že se nakonec podařila dotáhnout do úspěšného konce. Pro nás bylo rozhodující, že on sám chtěl do Brna jít a trenér Uličný s jeho příchodem souhlasil. Samozřejmě očekáváme, že bude posilou," řekl Pros.

Brňané jednají ještě o dalších posilách. Jednou z možností je příchod slovenského stopera Jozefa Dvorníka z Ružomberku, kde jej v uplynulé sezóně vedl trenér Uličný. Klub usiluje také o útočníka Milana Ivanu. "Slovácko má stále naši nabídku. Uvidíme, pro co se nakonec rozhodne sám hráč," uvedl Pros.

Reklama

Související témata: