Hlavní obsah

Ztráta vedení? Koresponduje se strachem o výsledek, vysvětluje trenér Sparty branku z poslední minuty

Teplice

Tristní je bilance fotbalové Sparty na hřištích soupeřů. Z šesti zápasů mimo vlastní stadion získali svěřenci trenéra Václava Jílka pouhých pět bodů, když dokázali zvítězit pouze na půdě předposledního Zlína. Na klub, který měl usilovat o mistrovský titul, žalostná bilance. Naposledy si Letenští připsali bod v nedělním utkání na půdě Teplic (1:1), kde přitom hosté ještě v předposlední minutě vedli!

Foto: Pavel Mazáč/CNC, Profimedia.cz

Teplický Jakub Řezníček (vpravo) zařizuje vyrovnání v duelu se Spartou.

Článek

Stejně jako kupříkladu v zápasech předkola Evropské ligy s Trabzonsporem či při ligovém utkání v Mladé Boleslavi jste v Teplicích inkasovali gól v úplném závěru utkání. Čemu přičítáte nezvládnuté koncovky zápasů?

Z části nedělní výsledek koresponduje se strachem o výsledek. Tentokrát jsme byli v jednobrankovém vedení. Prostě si nevěříme, jak by bylo třeba. Chtěli bychom dohrát zápas ve větším klidu, ale soupeř hru zjednoduší a výsledkem je většinou inkasovaná branka. V Teplicích je vše mnohem bolestivější, protože domácí srovnali po standardní situaci, kterou bychom měli být schopni dohrát.

Jak moc vás při utkání v Teplicích deptalo zakončení vašich svěřenců, kteří mnohdy nevyužili ani vyložené šance?

Naše špatná produktivita byla rozhodujícím faktorem zápasu. Kanga měl v závěru prvního poločasu šanci, která byla doslova tisíciprocentní. Hned po přestávce se pak do vyložené pozice dostal Kozák, další měl v nastavení už za vyrovnaného stavu Tetteh. Jde o situace, kdy bychom prostě měli vstřelit gól. Jenže jsme nebyli produktivní, protože si odvážíme jen bod.

Co chybí vašemu týmu, aby dokázal protivníka dorazit?

Soupeř byl agresivní, hodně běhavý. V závěru hru zjednodušil, nakopával dlouhé míče na útočníky, vytvořil si standardní situace. To je náš zásadní problém v každém utkání. Mužstvo se obává o výsledek a stáhne se. Nicméně jsme měli dost příležitostí, abychom přidali druhý gól. Jenže naše finální fáze a její řešení není optimální. Budu se opakovat, ale příležitosti Kangy či Tetteha prostě musí končit gólem. Musí! Jinak budeme mít problémy s každým protivníkem.

Do vedení jste se dostali po rohovém kopu, který využil stoper Kaya. Tepličtí hráči proti brance vehementně protestovali. Dožadovali se odpískání faulu na Grigara. Jak jste situaci viděl?

Nechtějte po mně, abych z dálky, která dělí lavičku od branky, posuzoval, zda došlo k nedovolenému zákroku. Viděl jsem vše jen na velkoplošné obrazovce za brankou, zřejmě k nějakému kontaktu došlo.

Projevila se na vašich svěřencích v průběhu prvního poločasu reprezentační přestávka a jistá nerozehranost?

Často jsme míč drželi dlouho nebo ho ztratili. Hodně situaci jsme mohli vyřešit lépe. Spíše bych ale řekl, že hru malinko komplikovat terén, který byl složitý. Brzdil přesnost a kombinační hru. Problémem z naší strany byla i kvalita řešení. Každopádně hra nebyla tak špatná. Ale zklamali jsme ve finální fázi.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články