Hlavní obsah

Slavia byla v závěru proti Barceloně lepší, překvapuje Vrbu. Slabiny však má, věří Plzeňští před šlágrem

Věří v kouzlo domácího stadionu. Fotbalisté Plzně na vlastním trávníku prohráli jediný z posledních 29 ligových zápasů, v sezoně na svém stadionu vyhráli šest ze sedmi utkání nejvyšší soutěže. Před nedělním šlágrem podzimu s vedoucí Slavií spoléhají viktoriáni také v zachování další série. V posledních 11 vzájemných ligových duelech vyhrál vždy domácí tým.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalista Slavie Peter Olayinka se snaží uniknout plzeňskému stoperovi Jakubu Brabcovi v ligovém šlágru skupiny o titul.

Článek

Plzeň doma v lize porazila Slavii pětkrát za sebou a neprohrála tam s ní od května 2013. Viktoriáni hodlají sérii živit dál, přestože sešívaní vedou tabulku s šestibodovým náskokem a ve středu v Lize mistrů přiváděli do úzkých i slavnou Barcelonu (1:2).

„Zápas jsem samozřejmě sledoval. Byl jsem překvapen, s jakou kvalitou ho Slavia odehrála, a dokonce bych řekl, že v závěru byla lepší, což mě možná i překvapilo," oceňuje na klubovém webu trenér Pavel Vrba, který sám měl tu čest proti Messimu a spol. v Lize mistrů stát.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Peter Olayinka ze Slavie (vlevo) a Gerard Piqué z Barcelony během utkání Ligy mistrů.

Sešívaní šlapou již druhou sezonu a jdou příkladem dalším českým mužstvům.

„Hrají náročný fotbal, hodně běhavý a snaží se soupeře přinutit k chybě velkým presinkem," charakterizuje soupeře reprezentant Radim Řezník.

„Mají kvalitní mužstvo, ale my také. Minulou sezonu jsme je doma dokázali porazit, takže na výkon chceme určitě navázat. Víme, že mají nějaké slabiny. Když odevzdáme na hřišti maximum, tak je máme šanci porazit," ujišťuje záložník Roman Procházka.

Soupeř v lize dominuje

„Slavia momentálně dominuje v české lize. My je chceme zpomalit, vyrovnat se jim a doufám, že se nám to podaří," přeje si Vrba.

„Slavia má před námi šest bodů náskok a my ho chceme snížit. Víme však, že nás čeká soupeř, který je momentálně výborný a budeme to mít hodně těžké," dodává kouč.

Také Viktoria má formu. Vyhrála šest z posledních sedmi kol.

„Už pár zápasů máme nějakou tvář. Hráli jsme dobře i v Mladé Boleslavi, jenom jsme neměli štěstí," přemítá Řezník.

Zápas se hraje od 17:00, přímý přenos vysílá O2 TV Sport, online reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: