Hlavní obsah

Slavia zdolala v Německu bundesligovou Bochum

HERNE

Ve svém druhém zápase na herním soustředění v Německu získali fotbalisté Slavie cenný skalp. Ve městě Herne zdolali osmý celek minulého bundesligového ročníku VfB Bochum 2:1. O branky Pražanů se postarali Brabec a Vlček.

Článek

Domácí začali náporem a již ve druhé minutě měli šanci, ale Mieciel, který se ocitl sám ve vápně, střelou z otočky minul. Neuspěl vzápětí ani Epalle - jeho technickou střelou vystihl Vaniak.

Na druhé straně po vysunutí Belaida neuspěl Vlček. Ve 27. minutě ale našel Kalivodův rohový kop hlavičku Brabce a brankář Bochumi Laštůvka se jen bezmocně díval. Z vedení se hosté ale radovali jen minutu, když po centru Epalleho skončila Miecielova střela u pravé tyče Vaniakovy branky.

Ještě do poločasu ale Šenkeřík vyslal po levé straně Šventa, ten utekl bochumské obraně a po nádherné přihrávce Vlčkovi nejlepší slávistický střelec minulé sezóny přidal nakonec vítězný gól.

Domácí kouč poslal do druhého poločasu dalšího českého hráče Drska, ale Slavia měla více ze hry. Nejblíže k další brance měl Švento, který utekl po levé straně, ale s jeho střelou si skvělým zákrokem Laštůvka poradil.

"Utkání bylo dobrým testem, hráli jsme s kvalitním soupeřem. Takové vítězství v rámci přípravy je určitě potěšující a snad bylo dobrou pozvánkou do hlediště na další zápasy. Opět se nám podařilo skórovat ze standardních situací. Vítězství ale nepřeceňujeme, pořád je co zlepšovat," řekl pro klubový web trenér Slavie Karel Jarolím.

VfL Bochum - Slavia Praha 1:2 (1:2)
Branky: 28. Mieciel - 27. Brabec, 41. Vlček.
Sestava Slavie: Vaniak - Švec (46. Hubáček), Brabec, Šourek, Aračič - Kalivoda (76. Zelinka), Belaid (46. Volešák), Tavares, Švento (79. Vrzal) - Vlček (81. Necid), Šenkeřík (46. Gaúcho).

Reklama

Související témata: