Hlavní obsah

Pilař se nevzdává snu o třetí zahraniční štaci! Zdraví drží, mám pořád velké cíle, říká opora Sigmy

Praha

Fotbalový osud k němu nebyl spravedlivý, zranění mu vzala několik let kariéry. Po třicítce ale jako by dal fotbalovému záložníkovi Václavu Pilařovi druhou šanci. Borec, který se významně podílel na postupu do čtvrtfinále ME 2012 a s Plzní získal tři ligové tituly, patří na podzim mezi nejvytíženější hráče olomoucké Sigmy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Václav Pilař ze Sigmy Olomouc během utkání na Slavii.

Článek

„Odjel jsem celou letní přípravu, zdraví drží. Klepu si na zuby, cítím se skvěle jako už dlouho ne," raduje se Pilař. Pravidelně nastupuje, zasáhl do třinácti ze čtrnácti ligových kol, odehrál navíc oba zápasy v MOL Cupu. V úterním pohárovém osmifinále s Duklou (4:0) se blýskl dvěma góly, což se mu povedlo naposledy před osmi lety.

Koleno, s nimž si „užil" spoustu nepříjemností, se poslední dva roky umoudřilo. S příchodem léta navíc ustaly svalové problémy, kvůli kterým Pilař na jaře zmeškal několik zápasů. „Našel jsem recept, podle kterého se řídím, a koleno mě nebolí. Přizpůsobil jsem tomu jídelníček, investuji do sebe, pořídil jsem si lymfatické kalhoty. Navíc v Sigmě mi pomáhají tři fyzioterapeuti," pochvaluje si Pilař, který den po utkání dodržuje pravidlo volnějšího režimu. Aby kolenu ulevil. „Jinak jsem od začátku června prakticky všechno odtrénoval," těší záložníka.

Pozitivní rozpoložení mu ovšem kazí postavení týmu v ligové tabulce. Výsledkově to není podle představ, Olomouc v nejvyšší soutěži vyhrála naposledy v polovině září (2:0 nad Opavou). „Máme hodně dobrý tým, bodů jsme měli mít rozhodně víc. Především doma jsme jich hodně poztráceli. Naposledy jsme ale dokázali remizovat na Baníku, v poháru jsme pak porazili Duklu. Věřím, že se nastartujeme na vítěznou vlnu," doufá Pilař.

Přestože trenér Radoslav Látal na něj sází, podle zdroje blízkého olomoucké kabině si údajně nepadli příliš do oka. „Bez komentáře, spekulace jsem nikdy nekomentoval,“ reagoval Pilař. „Víte, pro mě je priorita, že mi drží zdraví. Že můžu fotbal naplno hrát,“ doplnil 31letý středopolař.

I proto se nevzdává naděje na třetí zahraniční angažmá (v letech 2012–2014 působil ve Wolfsburgu a ve Freiburgu). „Mám pořád velké cíle, rád bych se ještě jednou podíval do zahraničí. Fotbal miluju, ani by mě nenapadlo končit. Naopak, v kariéře chci ještě něco dokázat," uzavřel Pilař.

Reklama

Související témata: