Hlavní obsah

Ještě nedávno sci-fi, teď může stoper Slavie snít o střetu s Messim!

Praha

Ještě nedávno bylo jeho zařazení do základní sestavy Slavie sci-fi. Ve středu obrany excelovali Hovorka s Kúdelou, když dal kouč Trpišovský jednomu z nich ulevit, vyslal do hry Frydrycha. Stoper Ladislav Takács se od zářijového příchodu do Edenu potýkal se zraněním, zápasy sledoval z tribuny. V sobotu ale nadešla jeho chvíle, proti Baníku si odbyl premiéru v červenobílém dresu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ladislav Takács ze Slavie Praha a Patrizio Stronati z Baníku Ostrava během utkání 15. kola Fortuna ligy.

Článek

„Udrželi jsme vzadu nulu, vyhráli jsme, takže mám dobrý pocit," uvedl Takács, který vytvořil stoperskou dvojici s Frydrychem. Mezi vyvolené mu pomohl nabitý program sešívaných i sportovní neštěstí v životní formě hrajícího Hovorky, který si před týdnem v Plzni přetrhl vaz v koleni a čeká ho minimálně šestiměsíční pauza.

„Jaká je nyní moje pozice? Bohužel Gadži je mimo hru, takže je o jednoho stopera méně," pronesl 23letý obránce, který může zastat i post defenzívního záložníka. Na první start za Slavii, kde je z Mladé Boleslavi na půlročním hostování, si musel počkat dva měsíce. „Představoval jsem si začátek ve Slavii jinak, než že se zraním na třetím tréninku. Ale je to za mnou, teď se cítím výborně," radoval se Takács.

Foto: slavia.cz

Laco Takács se chopil sešívaného dresu...

Že vyběhne v základní sestavě se dozvěděl od trenéra Trpišovského v pátek. Nervózní prý nebyl. Ačkoli s Frydrychem vedle sebe stáli poprvé, vyhověli si. V závěru Takács pomohl brankáři Kolářovi uchránit čisté konto, po brejku Baníku zblokoval gólovou střelu Reitera.

„Trému jsem neměl. Prostě jsem se připravil na zápas, dopadlo to dobře," culil se někdejší mládežnický reprezentant. Ještě nedávno by se tomu možná zasmál, ale teď může reálně snít o tom, že se v úterní postaví hvězdnému Messimu v Lize mistrů na barcelonském Camp Nou. „Vůbec nevím, co na to mám říct, nepřemýšlel jsem nad tím. Uvidíme," pověděl Takács.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice