Hlavní obsah

Liberec - Příbram 3:2Příbram zase padla, venkovní mizérii podtrhla vlastencem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
24. Musa 1 : 0
32. Malinský 2 : 0
42. Kodr 2 : 1
66. Kodr (vlastní) 2 : 2
90. Drame 2 : 3
Záznam online reportáže

Liberec

Fotbalisté Liberce vyhráli v nedělním utkání 15. kola první ligy nad Příbramí 3:2. Poražení jsou bez vítězství v nejvyšší soutěži osm kol, během nich získali jen dva body. Liberec je zatím osmý. Slovan vedl po půlhodině hry 2:0, v závěru první půle hosté snížili po rohovém kopu. Tristní venkovní bilanci pak Příbramští po pauze umocnili vlastencem... Druhý zásah přidali až v poslední minutě.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva brankář Příbrami Ondřej Kočí, David Šimek z Příbrami, Alexandru Baluta z Liberce a Michailo Cmiljanovič z Příbrami.

Článek

Severočeši svého soupeře od začátku přehrávali, Příbram se převážně bránila na své polovině. A pozorně, do větších šancí modrobílé nepouštěla. Skóre otevřel z první nebezpečnější příležitosti až Petar Musa. Rozjetý liberecký kanonýr si ve 24. minutě naběhl na centr Romana Potočného a z jedenácti metrů míč nasměroval do branky.

Za čtyři minuty se ke střele pěkně prokličkoval Alexandru Baluta, gólman Ondřej Kočí však jeho ránu chytil. Ve 31. minutě rumunský záložník našel nádhernou průnikovou nahrávkou Tomáše Malinského. Ten si poradil se dvěma hráči soupeře i gólmanem a v pádu stačil míč poslat do odkryté branky.

Hosté stihli duel zdramatizovat ještě do přestávky. Ve 42. minutě se po prvním rohovém kopu v utkání prosadil hlavou Marek Kodr. Ten samý hráč rozvlnil síť i v 66. minutě, ovšem pálil do vlastní branky, když se snažil ve vápně odvrátit míč před Musou.

Čtvrt hodiny před koncem měla Příbram obrovskou šanci na snížení. Martin Zeman se dostal po nešťastné teči domácího kapitána Jana Mikuly k míči, obešel i vyběhnuvšího brankáře Filipa Nguyena. Jenže zpoza vápna prázdnou branku netrefil. Druhý zásah přesto hosté slavili. V poslední minutě vybojoval míč Soufiane Drame a ranou k tyči z téměř 25 metrů překonal Nguyena. Vyrovnat však už hosté nesvedli. Venkovní mizérie Středočechů tak trvá, kdežto Liberec doma bodoval po páté za sebou

15. kolo první fotbalové ligy
Slovan Liberec - 1. FK Příbram 3:2 (2:1)
Branky: 24. Musa, 31. Malinský, 66. vlastní Kodr - 42. Kodr, 90. Dramé. Rozhodčí: Cieslar - Paták, Caletka. ŽK: Oscar - Škoda, Stuparevič. Diváci: 2914.
Liberec: Nguyen - Mikula, Kačaraba, Karafiát, Hybš - Oscar, Mara - Malinský (65. Pešek), Baluta (61. Breite), Potočný - Musa (87. Kuchta). Trenér: Hoftych.
Příbram: Kočí - Nový, Kodr, Šimek, Cmiljanovič - Alvir (31. Škoda), Soldát (65. Stuparevič), Dramé, Rezek, Zeman (78. Kříž) - Polidar. Trenér: Nádvorník.

Reklama

Související témata: