Hlavní obsah

Zlín - Olomouc 1:0Ševci ukončili čekání na výhru, Kolář rozhodl premiérovým ligovým gólem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
88. Kolář 1 : 0
Záznam online reportáže

Zlín

Fotbalisté Zlína porazili v 16. kole první ligy Olomouc 1:0. Moravský souboj rozhodl v 88. minutě Jakub Kolář, který si připsal premiérovou branku v nejvyšší soutěži. Zlín v lize zvítězil po devíti zápasech a posunul se na třinácté místo neúplné tabulky. Olomouc, která byla po většinu utkání lepším týmem, čeká výhru už sedm kol a je desátá.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Jakub Kolář ze Zlína se raduje z vítězného gólu v utkání proti Olomouci.

Článek

Zápas se od prvních minut nečekaně vyvíjel pod výraznou taktovkou hostujícího týmu. Jeho hráči byli rychlejší, mnohem lépe kombinovali a vytvořili si velkou územní převahu.

Už ve druhé minutě pálil Houska do zdi z přímého kopu, Gonzálezovu střelu vyrazil Rakovan a Plškovu příležitost zblokovala přetížená zlínská obrana, hrající se třemi stopery, z nichž dva ještě nedosáhli 20 let. Do vyložené šance ale domácí defenziva Hanáky nepustila.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

V souboji o míč (zleva) Jakub Plšek z Olomouce a Jakub Kolář ze Zlína.

Ševci se částečně probrali v polovině prvního dějství. Poznar pálil nad, pak Čanturišviliho střelu zblokoval Beneš a Kolářova hlavička mířila těsně vedle.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Jakub Yunis z Olomouce a střelec jediného gólu zápasu Jakub Kolář ze Zlína.

Po přestávce Zlín částečně srovnal krok, ale k ohrožení brankáře Buchty se na rozdíl od Sigmy dlouho nedostával. Houskovu střelu vyrazil Rakovan a domácí gólman se stal hrdinou okamžiku i v 59. minutě, kdy vytáhl střelu Gonzáleze na roh.

To už zase naplno dominovala pestřejší, přesnější a dynamičtější hra Olomouce, ale stále bez efektu. V závěru zápasu opět přidal na obrátkách Zlín. Velkou šanci měl na straně hostí Houska a poté domácí Podio trefil ranou tyč. Dvě minuty před koncem rozhodl mladík Kolář. Přibližně z 13 metrů trefil přesně propadnutý centr a mohl se radovat z první ligové branky v životě.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva David Zima z Olomouce a Lukáš Železník ze Zlína.

16. kolo první fotbalové ligy:
Fastav Zlín - Sigma Olomouc 1:0 (0:0)
Branka: 88. J. Kolář. Rozhodčí: Orel - Hájek, Kříž. ŽK: Zmrzlý (Olomouc). Diváci: 3081.
Zlín: Rakovan - Cedidla, Buchta, Kolář - Matejov, Folprecht (72. Džafič), Podio, Čanturišvili (86. Janetzký), Bartošák - Wágner (66. Železník), Poznar. Trenér: Kameník.
Olomouc: Buchta - Zima, Beneš, Jemelka - Zmrzlý - Hála (80. Zahradníček), González (72. Texl), Houska, Falta - Plšek (57. Chytil), Yunis. Trenér: Radoslav Látal.

Reklama

Související témata: