Hlavní obsah

Možná sáhneme k radikálnímu řezu, tvrdí kouč Sigmy po sedmém utkání v řadě bez výhry

Zlín

Už sedm ligových zápasů v řadě nepoznali radost z vítězství. Fotbalisté Olomouce padli ve Zlíně 0:1, přestože byli zejména v prvním poločase herně lepším týmem. „Je to pro nás strašně krutá porážka. Do přestávky jsme měli utkání zcela pod kontrolou. Škoda jen, že jsme nedotáhli víc útočných akcí do gólových šancí. Nepomohli jsme si ani standardkami. Domácí nás za to pak v závěru potrestali,“ stýská si záložník Sigmy David Houska. Sám se v jedné vyložené příležitosti octl. „Bohužel mi střela nesedla. Nepodařilo se mi ztlumit míč do brány,“ mrzí ho, že balon letěl nad břevno.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sigmy Olomouc Radoslav Látal.

Článek

Poslední minuty střetnutí moravských rivalů byly podle něj hodně hektické. „Hrálo se nahoru dolů. Asi jsme měli hru trochu zklidnit. A potom jsme dovolili Kolářovi, aby v klidu převzal míč a zamířil na branku. Nechali jsme mu strašně moc času," štve Housku rozhodující trefa mladého zlínského beka.

Olomouckým se na podzim už poněkolikáté stalo, že přišli o vítězství nebo remízu krátce před závěrečným hvizdem. Reálně jim už hrozí, že v tabulce spadnou mezi šestici nejhorších celků. „Je strašně frustrující, ztratíme-li třeba zápas, v němž vedeme 2:0," připomíná nedávný duel s Mladou Boleslaví na Hané. „Máme to v hlavě, bojíme se pak, abychom něco nezkazili," pozoruje Houska.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Jakub Yunis z Olomouce a střelec jediného gólu zápasu Jakub Kolář ze Zlína.

Značné zklamání netají ani kouč Sigmy Radoslav Látal. „První půle byla z naší strany docela v pořádku. Drželi jsme Zlíňany na uzdě, ale bohužel jsme jejich branku sami taky mockrát vážněji neohrozili. Nejsme bohužel schopni dohrát nadějně vyhlížející akce do úspěšného konce," vytýká svým hráčům.

A v závěru střetnutí jeho mužstvo znovu zkolabovalo. „Zase jsme podcenili jednu situaci v naší šestnáctce a doplatili jsme na to," těžce se smiřuje s porážkou.

Látal kritizuje některé zkušené borce. „Gonzalez, Houska či Falta se měli v ofenzívě víc prosadit. Rovněž Yunis nezahrál na hrotu podle mých představ. Pořád se bavíme o tom, v čem děláme chyby, a neustále stříháme video. Zatím to ovšem k ničemu nevede. Pokud dojdeme k závěru, že mužstvo nemá charakter, museli bychom přistoupit v zimní pauze k nějakému radikálnějšímu řezu," přemýšlí Látal o možné obměně kádru.

Reklama

Související témata: