Hlavní obsah

Slavia zaváhání nedopustila, pekelný program ustála a dál třímá luxusní náskok na Plzeň

Praha

Jasným triumfem nad Teplicemi fotbalová Slavia zakončila pekelnou sérii, kdy odehrála sedm zápasů během třiadvaceti dnů. Čtyři ligová utkání zvládla bez ztráty, když postupně skolila Příbram, Plzeň, Ostravu a v neděli na domácím stadionu Severočechy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávista Petr Ševčík (vpředu) se spoluhráčem Tomášem Součkem po trefě na 2:0 proti Teplicím.

Článek

„Po Lize mistrů jde vždy o těžké utkání. Nedopustili jsme překvapení, za což jsme rádi. Mně čekají reprezentační povinnosti, takže si neodfrknu, ale jsem rád, že mohu klub opustit s klidem," vykládal záložník Pražanů Tomáš Souček, který proměněnou penaltou zařídil vítězný gól, jak moc se mu ulevilo.

„Vlastně už jsme měli v poslední době více regenerace než tréninků. Program byl náročný a jsme za pauzu rádi. Hlavně cestování nám bralo hodně sil," ulevil si záložník Petr Ševčík, který druhou brankou v nedělním večeru zajistil Slavii klid.

Až do předposlední minuty řádné hrací doby se však Pražané museli strachovat, zda jejich jedenáctibodový náskok na druhou Plzeň zůstane nezměněn. „Nebylo to jednoznačné. Chyběl nám totiž větší klid v zakončení. I já měl šanci už před gólem, který jsem vstřelil. Jenže jsem zazmatkoval," věděl Ševčík.

„Napočítal jsem sedm či osm vyložených příležitostí. Jenže jsme byli v pokutovém území soupeře příliš zbrklí. Spoustu šancí jsme zazdili špatnou přihrávkou či nevhodným řešením. Ač je výsledek jednoznačný, zápas takový nebyl. Opakovaně nás při těsném náskoku podržel Kolář," vyzdvihl přínos reprezentačního brankáře Jindřich Trpišovský, trenér Slavie.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie Praha Tomáš Souček, Petr Ševčík, Milan Škoda a Peter Olayinka oslavují trefu proti Teplicím.

Regenerace je dostatečná

Úřadující šampion v minulých třech týdnech odehrál kromě čtyř vítězných ligových duelů s impozantním skóre 11:1 ještě domácí pohárové utkání s Ostravou, které skončilo triumfem Baníku v prodloužení, a dva zápasy Ligy mistrů proti Barceloně, na jejíž půdě v úterý vyválčila Slavia bod.

„Měli jsme čtyři dny na regeneraci, což je luxusní. Kdybychom měli hrát v režimu Evropské ligy, která má zápasy na programu ve čtvrtek, šlo by o velký problém. Ale za dané konstelace jsme měli dost času na přípravu. Nicméně za přestávku jsme i tak rádi, byť v pondělí se nám bude na tréninku hlásit jen sedm hráčů," krčil rameny Trpišovský v připomínce faktu, že většina z kádru aktuálního ligového lídra se rozprchne za reprezentačními povinnostmi.

„V pondělí si dáme regenerační trénink, pak do čtvrtka povoláme k přípravě kluky z mládežnických týmů, byť i ty budou oslabené, protože rovněž jejich hráči budou u národních týmů jednotlivých kategorií. Tudíž pátek sobota neděle bude volno, které nejvíce přivítají maséři, fyzioterapeuti a vůbec celý podpůrný tým, protože ten si v sezoně vlastně neodpočine," snažil se hledat na svízelné situaci pozitiva Trpišovský.

Reklama