Hlavní obsah

Brno - Zlín 0:0Favorizované Brno vydolovalo proti Zlínu jen utrápenou remízu

BRNO

Start do nového ligového ročníku fotbalistům Brna nevyšel, neboť v neděli nesplnili roli favorita a museli se spokojit v souboji se Zlínem pouze s bezbrankovou remízou. Domácí fotbalisté po celé utkání zoufale zápolili s kombinační souhrou a proti konsolidované obraně Zlína s výborným brankářem Baránkem se neprosadili.

Článek

Ještě před zápasem vedení brněnského klubu odměnilo exkluzivními hodinkami trio stříbrných juniorských reprezentantů z mistrovství světa Kaloudu, Oklešťka a Střeštíka společně s trenérem Soukupem. Kotel skalních fanoušků Brna přispěchal s transparentem: Kormidelníku Johne, vítej opět na palubě.

Slavnostní náladu ale ve vedru po celý úvodní poločas vystřídalo brněnské tápání s nevyluštěným rébusem jak překonat kompaktní obranu Zlína. Hosté zatáhli obrannou síť na vlastní polovinu a svěřenci trenéra Uličného se snažili přes přehuštěnou obranu prosadit kombinační hrou s krátkými přihrávkami. Taktika ale mnoho úspěchů nepřinášela.

Po pěti minutách sice zahrozil Střeštík střelou nad branku, ovšem pak kvality brankáře Baránka vyzkoušel pouze v 17. minutě Pacanda ostrou střelou z pětadvaceti metrů a další šanci propásl o deset minut později Došek, jehož hlavička mířila nad břevno.

Po půlhodině hry Zlín poznal, že soupeř není příliš nebezpečný a více otevřel hru. Brněnská obrana v čele s Trousilem, který po zranění nastoupil po tréninkové pauze hned k ligové premiéře se speciální ortézou, měla dost problémů s rychlonohými útočníky Vyskočilem a Bačou. Vyskočil ve 35. minutě zakončil sólo střelou do horního růžku, kterou ale Lejsal kryl.

Bezradné trápení brněnských fotbalistů pokračovalo i po přestávce. Trenér Uličný se pokusil oživit hru zařazením zkušených Wagnera a Besty místo stříbrných juniorů Střeštíka a Kaloudy. Ani tato změna se ale dlouho neprojevovala, hra domácího týmu se utápěla ve zdlouhavých kombinacích do šířky. Z územní převahy vystřelili mezi tyče pouze Pavlík z trestného kopu a po střele z otočky Besta. Obě šance ale zmařil brankář Baránek.

Zlín ale nespoléhal jen na defenzívu, naopak po změně stran několikrát bleskově zaútočil a nebýt brankáře Lejsala, tak mohl z Brna vydolovat i výhru. V závěru odmítl vítězství Brňanů Vrána, jenž vystřídal zraněného Wagnera. Jeho slabou střelu ze tří metrů ale stačil zlínský brankář krýt.

1. FC Brno - FC Tescoma Zlín 0:0
Rozhodčí: Franěk - Chytil, Gallo. ŽK: Polách, Wagner - Kroča, Vyskočil. Diváci: 6450.
Brno: Lejsal - Mezlík, Trousil, Pavlík, Siegl - Kalouda (56. Wagner, 85. Vrána), Polách, Holek, Střeštík (56. A. Besta) - T. Došek, Pacanda. Trenér: Uličný.
Zlín: Baránek - Pazdera, Kroča, Zbožínek, Penner - Vidlička, Opiela (81. Šmahaj), Zúbek, Kraus (68. Zapletal) - Vyskočil (77. Žůrek), Bača. Trenér: Hoftych.

Reklama