Hlavní obsah

Olomouc přesilovku nevyužila, Slavia odváží bod. Liberec rozdrtil Zlín

dos, pnSport.cz
Aktualizováno

Ligová neporazitelnost Slavie se protáhla na 23 zápasů, lídr tabulky ale ze sobotního duelu 17. kola na hřišti Olomouce odváží jen bod za bezbrankovou remízu. Hanáci nedokázali využít výhodu po vyloučení Masopusta v závěru prvního poločasu. V dalších utkáních Opava porazila 1:0 Mladou Boleslav, Bohemians stejným skóre přehráli Příbram a Liberec deklasoval Zlín 5:0.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Slávista Lukáš Masopust při utkání v Olomouci.

Článek
Fotogalerie

Sešívaní se na Hané, kde vyhráli poslední čtyři vzájemné zápasy, chtěli naladit na středeční duel Ligy mistrů s Interem Milán a rovněž prodloužit ligovou neporazitelnost. Druhý cíl splnili, první úkol ale zanechal spíš smíšené pocity. "První poločas nebyl o fotbale, nedalo se na to koukat," láteřil kouč Slavie Jindřich Trpišovský v pozápasovém rozhovoru.

V urputném duelu plném tvrdých soubojů se Slavia nedokázala i přes několik šancí gólově prosadit a po vyloučení Masopusta, který nedovoleně zastavil na hranici šestnáctky unikajícího Faltu, nevyužila dlouhou početní výhodu ani Sigma. "Chvílemi to bylo spíš ragby a MMA," ulevil si nespokojený Trpišovský.

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský po utkání v OlomouciVideo: O2 TV Sport

Zlín vegetuje u dna tabulky a v Liberci se mu tradičně nedaří, u Nisy Ševci vyhráli z posledních 11 ligových zápasů jediný. Slovan naopak chtěl posílit svou pozici ve středu tabulky a svůj cíl splnili svěřenci trenéra Hoftycha na sto procent.

Bezradného soupeře deklasovali 5:0 a tříbodovým ziskem se přiblížili k elitní šestce, Zlín zůstal třináctý.

Foto: Vít Černý, ČTK

Roman Potočný z Liberce se raduje z gólu proti Zlínu.

Bohemians vyhráli jediné z posledních osmi kol a třikrát za sebou nezvítězili. Sobotní duel s Příbramí ale jasného favorita neměl - Středočeši sice neprohráli v lize s Bohemians pětkrát po sobě (z toho 4 výhry), posledních devět ligových kol ale o výhru usilovali marně. Vývoj utkání také už už spěl k bezbrankové remíze, v 88. minutě ale naskočil na Vackův rohový kop Krch a jeho hlavička se od země odrazila za záda gólmana Kočího. Příbram tak zůstala na čtrnáctém místě a Bohemians ztrácí bod na desátou Olomouc.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Daniel Krch z Bohemians oslavuje vítězný gól v duelu s Příbramí.

Opava 14 kol po sobě v lize nevyhrála a pod novým trenérem Balcárkem šla do duelu s Mladou Boleslaví v roli nejhoršího celku ligy. Středočeši navíc okupují v tabulce třetí místo a z posledních pěti kol prohráli jediné. V Opavě ale v obou dosavadních ligových zápasech Boleslav prohrála a statistiku nevylepšila ani v sobotu. Slezané gólem Mondeka z 10. minuty vydřeli cennou výhru a minimálně do neděle se v tabulce posunuli na předposlední místo před Karvinou.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Radost opavských fotbalistů. Zleva Pavel Zavadil, autor gólu Karol Mondek, Matěj Hrabina a Jan Schaffartzik.

Program 17. ligového kola
Pátek
Sparta - České Budějovice 3:3
Sobota
Opava - Ml. Boleslav 1:0
Branka: 10. Mondek.
Bohemians - Příbram 1:0
Branka: 88. Krch.
Liberec - Zlín 5:0
Branky: 6. Breite, 22. Musa, 38. a 49. Potočný, 82. Pešek.
Olomouc - Slavia 0:0
Neděle
14:30 Teplice - Ostrava
17:00 Karviná - Plzeň
Pondělí
18:00 Slovácko - Jablonec

Reklama

Související témata: