Hlavní obsah

Opava - Ml. Boleslav 1:0Výměna trenéra nastartovala Opavu, vyhrála po čtrnácti zápasech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Mondek 1 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Opavy při prvoligové premiéře nového trenéra Jiřího Balcárka v 17. kole první ligy doma zdolali třetí Mladou Boleslav 1:0 a opustili poslední místo. Slezané v nejvyšší soutěži vyhráli poprvé po 14 zápasech a v tabulce poskočili na 15. pozici o dva body před Karvinou, která v neděli hostí Plzeň. O opavském triumfu rozhodl v 10. minutě Karol Mondek, který vstřelil první ligový gól svého týmu po 500 minutách.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Radost opavských fotbalistů. Zleva Pavel Zavadil, autor gólu Karol Mondek, Matěj Hrabina a Jan Schaffartzik.

Článek
Fotogalerie

V Městských sadech se začalo zostra. Hned v úvodu Budínský vysunul chytrou přihrávkou mezi obránci Mešanoviče, jehož ránu vytěsnil brankář Fendrich na roh. Vzápětí ale udeřili Slezané. Jejich čekání na vstřelený gól v nejvyšší soutěži ukončil po více než osmi hodinách Mondek, kterého přesným centrem na zadní tyč našel Hrabina. Pro slovenského záložníka to byl premiérový ligový zásah v sezoně.

Krátce nato mohli domácí přidat druhou branku, po Schaffartzikově centru hlavičkoval Souček jen těsně nad břevno Stejskalovy brány. Utkání pokračovalo ve vysokém tempu a Středočeši byli blízko vyrovnání. Opavská obranná linie si nepohlídala Mešanoviče, jenž se vyhnul ofsjadové pasti a upaloval sám na Fendricha. Ten však i ve druhém souboji na mladoboleslavského útočníka vyzrál a vyrazil jeho střelu mimo tyče.

V závěru první půle Mešanovič v šestnáctce upadl po kontaktu s Hrabinou a rozhodčí Franěk nařídil pokutový kop. Míč si vzal střelec Komličenko, ale napálil jen levou tyč. Mladoboleslavský tým byl směrem dopředu nebezpečnější a další obrovskou příležitost neproměnil Mešanovič, když po prudké přihrávce Budínského zblízka ve skluzu přestřelil.

Domácí v 57. minutě přišli o svého nejzkušenějšího hráče, Zavadil si poranil koleno a hřiště opustil na nosítkách. Hosté se hnali za vyrovnáním. Velkou šanci měl po Matějovského přihrávce Ladra, ale z ideální pozice vystřelil doprostřed brány do náručí připraveného Fendricha. Ten následně vytáhl na roh i nebezpečnou hlavičku Komličenka.

Opavští si těsný náskok pohlídali, dočkali se třetí výhry v aktuálním ročníku nejvyšší soutěže a první od 20. července, kdy doma stejným poměrem porazili Příbram. Boleslavské mužstvo prohrálo i třetí vzájemný ligový souboj na stadionu Slezanů.

17. kolo první fotbalové ligy
SFC Opava - FK Mladá Boleslav 1:0 (1:0)
Branka: 10. Mondek. Rozhodčí: Franěk - Vitner, Myška. ŽK: Svozil - Matějovský, Bucha. Diváci: 2 687.
Opava: Fendrich - Hrabina, Simerský, Svozil, Žídek - Zavadil (57. Řezníček) - Sus, Schaffartzik, Souček (82. Jursa), Mondek - Dedič (76. Juřena). Trenér: Balcárek.
M. Boleslav: Stejskal - Jakub Klíma, Tatajev, Pudil (72. Jiří Klíma), Fulnek - Hubínek, Budínský, Matějovský, Ladra (80. Auer) - Mešanovič (57. Bucha), Komličenko. Trenér: Weber.

Reklama

Související témata: