Hlavní obsah

Velké Dočkalovo odškrtávání. Návrat se blíží, pod polštář nikdy během zranění nebrečel

Praha
Aktualizováno

Trenér reprezentace věří, že se mu jeho první kapitán do letního mistrovství Evropy uzdraví. Bořek Dočkal však zatím prochází složitou rekonvalescencí po dvou operacích achilovky a kopačky obouvá jen při focení kalendářů. „Momentálně odškrtáván spoustu povinností, které je k návratu na trávník třeba zvládnout. Proti předpokladům jsem trochu dál, než jsme počítali. Moje zdraví teď vypadá nadějně,“ líčí záložník s dodatkem, že alespoň část zimní přípravy by již chtěl absolvovat s fotbalisty Sparty. Na rozhovor se podívejte v přiloženém videu.

V odhadech, kdy se vrátím, jsem opatrný. Ale je to na dobré cestě, říká Bořek DočkalVideo: Sport.cz

 
Článek

Nikam se nežene, natolik je rozumný. Předpokládaný termín, kdy chce naskočit do zápasů, z něj nevyrazíte.

„Musíme být ve vyjádřeních opatrní. V hlavě svůj cíl mám a doufám, že se k němu dopracuji," dává Bořek Dočkal fanouškům naději, že se návrat blíží.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bořek Dočkal a Patrik Schick slaví branku v utkání na Slovensku.

Postupně začíná s tréninkem venku a zkouší i některá cvičení s míčem. V průběhu zimní přípravy se chce připojit k týmu. K možné účasti na červnovém EURO 2020 se neupíná. "Šampionát je pro mě daleko. Samozřejmě je velkou motivací, ale moje priorita teď je, abych byl zdravý pro klub. Cítím vůči němu určitý dluh," vysvětluje.

Na ukončení kariéry nepomyslel

Začátkem letošního roku se vrátil na Letnou z Číny. Jeho příchod vlil tápající Spartě novou krev do žil, se staronovým lídrem v sestavě třikrát zvítězila a Plzeň dokonce smetla 4:0. Jenže duel z 9. března je pro Dočkala na dlouho posledním, do něhož zasáhl.

„Poprvé během kariéry jsem vypadl na tak dlouhou dobu. Myšlenky mi samozřejmě létaly nahoru a dolů, ale ne že bych nemohl usnout a brečel pod polštář... Druhá operace byla nevyhnutelná. Po ní se mi ulevilo, že po dlouhých měsících je zásadní otázka vyřešená," vylučuje 31letý záložník, že by pomýšlel i na ukončení kariéry.

Reklama

Související témata: