Hlavní obsah

Vedoucí Slavia nedala Liberci šanci. Baník vyloupil Ďolíček a jde před Spartu

Praha
Aktualizováno

Suverénní dominanci v české nejvyšší fotbalové soutěži potvrdila Slavia i v předehrávce 19. kola jednoznačnou výhrou v Liberci 3:0. Sešívaní tak mají před víkendovými zápasy na čele tabulky 14bodový náskok na druhou Plzeň. Baník Ostrava v pátek jako vůbec první tým v sezoně vyhrál v Ďolíčku, kde porazil Bohemians 1905 2:0 a poskočil před Spartu na čtvrté místo.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Ibrahim Traoré a Vladimír Coufal ze Slavie se radují z gólu proti Liberci

Článek
Fotogalerie

Slávisté lize kralují a i tentokrát potvrdili, že mají nejlepší útok i obranu soutěže. V Liberci se v poslední době často trápili, jenže tentokrát od začátku mířili za vítězstvím. Už v 8. minutě otevřel skóre hlavou Milan Škoda, jehož následně napodobili Ibrahim Traoré a Petr Ševčík. Hosty nemusela mrzet ani zahozená penalta, kterou neproměnil před přestávkou Tomáš Souček.

Pražané neprohráli už 25 zápasů. V Liberci zůstali neporaženi popáté za sebou a počtvrté neinkasovali.

Klokani chtěli prodloužit osm zápasů trvající sérii domácí neporazitelnosti, kterou jim ale přerušil Baník góly Dame Diopa a Nemanji Kuzmanoviče z druhého poločasu. Ostravští fotbalisté se tak radují z první venkovní výhry po šesti zápasech. Neporazitelnost na vlastním stadionu v této sezoně drží už jen pražská Slavia.

Fotbalová liga - 19. kolo:
Bohemians 1905 - Ostrava 0:2
Branky: 57. Diop, 82. Kuzmanovič
Liberec - Slavia 0:3
Branky: 8. Škoda, 24. Traoré, 73. Ševčík

Reklama