Hlavní obsah

Policie se připravuje na utkání Baníku a Sparty, chystá se pieta

Sobotní fotbalový zápas mezi Baníkem Ostrava a pražskou Spartou budou jako tradičně provázet zvýšená bezpečnostní opatření. Utkání 20. kola první ligy označila policie za rizikové a na fanoušky tak budou dohlížet desítky policistů. ČTK to dnes řekla policejní mluvčí Karolína Bělunková.

Foto: Profimedia.cz

Utkání mezi Spartou a Baníkem začne pietou (archivní foto)

Článek

Podle mluvčí budou policisté dohlížet na dodržování veřejného pořádku, ale i na dopravní situaci tak, aby v okolí stadionu zůstala zachována bezpečnost a plynulost dopravy. Pražští fanoušci se ke stadionu přepraví z nádraží pod dohledem policistů.

Do bezpečnostního opatření se zapojí policisté pořádkové i dopravní policie, pomáhat budou také obvodní policisté nebo antikonfliktní tým. Policie bude při zajišťování pořádku spolupracovat i se strážníky.

Před utkáním uctí aktéři zápasu minutou ticha památku obětí úterního útoku střelce ve Fakultní nemocnici Ostrava, který má na svědomí sedm mrtvých a dva zraněné. Fotbalisté odehrají utkání s černými páskami na rukávech.

Část výtěžku půjde na oběti

Část výtěžku z prodaných vstupenek na utkání se Spartou ve výši 150 000 korun se ostravský celek rozhodl věnovat pozůstalým a obětem. Tato částka bude ještě navýšena o sumu, kterou mezi sebou vyberou hráči, realizační tým a zaměstnanci klubu. Celkovou sumu Baník poukáže na účet, který pro tento účel zřídila Fakultní nemocnice Ostrava.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Ostravu zasáhla tragédie. V tamní nemocnici se střílelo, o život přišlo sedm lidí. Fotbalový Baník hlásí, že je připravený pomoci.

Přidávají se také fanoušci. Podle webových stránek klubu budou za vstupem na stadion vybírat peníze. Vybranou částku pak poskytnou klubu, aby ji připojil k celkové sumě, která bude poukázána na transparentní účet 73030761/0710.

Reklama

Související témata: