Hlavní obsah

Tvrdík září štěstím! Dokonalý podzim kazí šéfovi Slavie smutný příběh. Co se mu nelíbilo?

Praha

Zářil štěstím, byl nadšený. Předseda představenstva fotbalové Slavie Jaroslav Tvrdík si užíval. A nejen to, jak tým pod vedením trenéra Jindřicha Trpišovského válel na podzim ve Fortuna lize, kterou vede o parník. Funkcionáře těšil zájem fanoušků, poklonu složil hráčům. Jediný rýpanec si neodpustil před pár dny směrem k Ligové fotbalové asociaci, příjmy od ní označil za smutný příběh.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Fotbalista Slavie Petr Ševčík dostal v ligové bitvě s Českými Budějovicemi od soupeřů pořádně naloženo. Na snímku v souboji s Patrikem Brandnerem.

Článek
Fotogalerie

Slavia se veze na vlně euforie. Během podzimu se předvedla v Lize mistrů. I když nakonec musí sešívaní na jaro v pohárové Evropě zapomenout, svými výkony tým bavil a udělal si dobré jméno. Vše potvrzuje i podpora fanoušků. Na poslední letošní duel v české nejvyšší soutěži přišlo přes šestnáct tisíc diváků. „16 214 v prosinci. Parádní konec skvělého roku," pochvaloval si na sociálních sítích Tvrdík.

Náročný herní styl, který do týmu pumpuje Jindřich Trpišovský, se fanouškům zamlouvá. A hráči se i v posledním soutěžním utkání toho roku vyždímali na maximum. Nad Českými Budějovicemi vyhrála Slavia 4:1, předseda představenstva na sociálních sítích velebil bojovníky v sešívaném dresu a ukázal, jak pokopaný končil zápas třeba Petr Ševčík. „Fotbal není pro slečinky. Ševovy nohy po dnešním zápasu, to byla síla. Bojovník," klaněl se.

Tvrdík se už před pár dny také pochlubil tím, jak Slavia naplnila klubovou kasu díky příjmům z prodeje permanentních vstupenek, vstupenek, VIP vstupenek a hospitality v roce 2019. Jde o sumu 285 milionů (včetně DPH). „Je to 24x více než příjem z marketingových a televizních práv od LFA. Tipl bych si, že tento poměr je evropský rekord. Velmi smutný příběh," napsal na sociálních sítích.

Reklama