Hlavní obsah

Dva zájemci o Kangu? Nejproduktivnějšího sparťana sledují ve Španělsku a v Turecku

Několik zásadních rozhodnutí čeká během zimy fotbalovou Spartu. Jednou z klíčových otázek je další působení Guélora Kangy. Kontroverznímu záložníkovi končí v létě smlouva. Prosakují informace, že Afričan nepatří v kabině k oblíbeným postavám. Na druhou stranu, s deseti podzimními góly a čtyřmi asistencemi je nejproduktivnějším hráčem nejen Sparty, ale vůbec celé české ligy... O reprezentanta Gabonu je údajně zájem v zahraničí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Guélor Kanga ze Sparty oslavuje gól na 2:0 během utkání s Trabzonsporem. Turci o něj údajně stojí...

Článek

Nikoho nenechává chladným. Má své obdivovatele, stejně jako zaryté odpůrce.

Čísla jsou na jeho straně. Guélor Kanga vstřelil na podzim deset gólů, takže jako záložník figuruje po boku vyhlášených kanonýrů Komličenka, Krmenčíka a Doležala v kvartetu nejlepších střelců české ligy.

A představit si hru Sparty bez něj ve chvíli, kdy návrat zraněného Bořka Dočkala je ve hvězdách a třeba Martin Hašek dostal nabídku z Maďarska? Těžká věc...

Afričanovi každopádně v létě končí smlouva. Pokud se tedy obě strany nedohodnou na jejím prodloužení, má Sparta v zimě poslední šanci za něj něco utržit.

Prodloužení smlouvy, prodej...?

„Momentálně nejsme blízko ani prodloužení smlouvy, ani jeho prodeji. Má smlouvu do léta a bude s námi pokračovat na jaře. Uvidíme, všechno může mít svůj vývoj," avizoval na startu přípravy další jednání s hráčem i jeho agentem sportovní ředitel Tomáš Rosický.

Z Francie přišla informace, že zájemci o Gaboňanovy služby by se našli.

„Kanga má nabídku od Trabzonsporu, hlavně však od Celty Vigo, sedmnáctého týmu španělské ligy," napsal na twitter novinář Nabil Djellit, spolupracovník France Footballu či RFI.

Turecký tým v létě vyřadil Spartu ve 3. předkole Evropské ligy. Kangovi nicméně první zápas na Letné (2:2) vyšel, protihráče ve středové řadě přehrával a dal i druhý gól. Trabzonspor se ještě před odvetou v Turecku (2:1) pokusil protivníka rozhodit zprávou, že má o výraznou postavu prvního duelu zájem...

Informace o zájemci ze Španělska je nová.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský fotbalista Guélor Kanga střílí druhý gól Letenských v utkání 3. předkola Evropské ligy s tureckým Trabzonsporem.

Na Letné mají rozhodně o čem přemýšlet. Podle zákulisních informací je Kangův agent Louis Denolle známý taktikou dodržet smlouvu, aby jeho hráči mohli odcházet zadarmo.

Kanga byl volným hráčem při odchodu z Rostova do Crvene zvezdy Bělehrad, odkud ho v únoru 2018 za přibližně 25 milionů korun koupila Sparta.

Měla by Sparta Kangu do zahraničí pustit?
Ano.
75,5 %
Ne.
24,5 %
Celkem hlasovalo 2770 čtenářů.

Reklama

Související témata: