Hlavní obsah

Škoda odchází do Rizesporu, ve Slavii končí po osmi letech

rjm, dosČTKSport.cz
Aktualizováno

Fotbalový útočník Milan Škoda opouští po osmi letech Slavii a bude hrát za Rizespor. Ve dvanáctém klubu turecké ligy podepsal smlouvu na rok a půl. Původně měl dlouholetý slávistický kapitán namířeno do jiného tureckého celku Genclerbirligi, ale s ním se nakonec nedohodl na podmínkách. Bude to jeho první zahraniční angažmá, Slavia ho uvolnila zadarmo.

Foto: Sport.cz

Milan Škoda se právě upisuje Rizesporu...

Článek

Třiatřicetiletý Škoda přišel do Slavie v lednu 2012 z Bohemians 1905 a stal se jednou z hlavních tváří klubu. Se 77 brankami v nejvyšší soutěži je jeho nejlepším novodobým střelcem. S týmem získal dvakrát titul, ale v podzimní části aktuálního ročníku příliš nenastupoval. Proto stejně jako záložník Josef Hušbauer dostal Škoda, kterému v létě skončí smlouva, od Slavie svolení jednat o přestupu.

Bylo pravděpodobné, že minimálně kanonýr Škoda z klubu odejde, protože se s ním na sociálních sítích dojemně loučil předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík.

„Nechcete věřit tomu, že se to může stát. Lídr, kapitán, osobnost, přítel, Legenda. Dali jsme souhlas, aby dohrál svoji nádhernou kariéru tak, kde bude na svoji pozici nastupovat do zápasů v základní sestavě. Jedno je však jisté - do klubu se vrátí. Slavii a Milana Škodu nelze rozdělit," uvedl Tvrdík na twitterovém profilu. Přestup ale nebyl hotový, až nyní se stal realitou.

Kromě Slavie a Bohemians 1905 působil Škoda také v Mladé Boleslavi. V nejvyšší soutěži má odchovanec ČAFC Praha na kontě 302 utkání a 94 gólů, na podzim se v lize trefil pětkrát. Za českou reprezentaci odehrál 19 zápasů a dal čtyři branky. Zúčastnil se i EURO 2016, naposledy nastoupil na devět minut loni v březnu v kvalifikaci ME proti Anglii.

Hušbauerovi se rýsuje druhá bundesliga

Škoda původně mířil do jiného tureckého klubu Genclerbirligi, s ním se však nedohodl na podmínkách. Volba tak padla na Rizespor.

V Rizesporu, týmu z města na severovýchodě Turecka, předloni na podzim hostoval současný plzeňský kapitán Jakub Brabec. Škoda měl už v létě 2016 nabídku na lukrativní přestup do Číny, ale nakonec podepsal vylepšenou smlouvu se Slavií. V Turecku by mohl vstoupit do prestižního Klubu ligových kanonýrů, ke stovce prvoligových gólů mu jich schází jen šest.

Škoda po přestupu poslal do Prahy takřka oscarový pozdrav všem slávistům.

Josef Hušbauer je zatím bez angažmá. Nabídku z LASK Linec odmítl, nedopadlo ani jednání s Levski Sofie. Utichl i zájem Fortuny Düsseldorf. A k sešívaným se na soustředění v Marbelle nepřipojil.

Podle informací deníku Sport se tedy vložil do hry sportovní manažer Jan Nezmar a nabídl zkušeného záložníka Drážďanům, což je poslední tým druhé bundesligy.

Otázkou je, zda německý klub dokáže splnit záložníkovy nároky, když předchozí nabídky ho k odchodu z Edenu nepřesvědčily. Pokud ne, Hušbauer by se pak nejspíš zase zapojil do přípravy se Slavií, až se mužstvo vrátí ze Španělska.

Reklama

Související témata: