Hlavní obsah

Matouška opět trápí zranění a opustil soustředění Jablonce

Marbella

Jablonecký fotbalista Jan Matoušek má znovu zdravotní problémy. Jednadvacetiletý ofenzivní univerzál, který v severočeském týmu hostuje z pražské Slavie, si v úvodním zápase na soustředění ve Španělsku přivodil svalové zranění a odcestoval zpět do Čech.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Matoušek, archivní snímek

Článek

"Honza si v utkání s Krasnodarem přivodil svalové zranění podobného charakteru jako v minulosti. Rozhodli jsme se po konzultaci s profesorem Kolářem, že odcestuje zpět do České republiky, kde podstoupí nezbytná vyšetření a zahájí rehabilitaci, aby byl co nejdříve připraven připojit se zpět k týmu," uvedl pro klubový web jablonecký lékař Dag Tichý.

Matoušek měl opakované zdravotní problémy už v průběhu podzimní části sezony. Od poloviny října nastoupil k jedinému utkání, v listopadu jako střídající hráč pomohl jednou brankou k remíze 2:2 se Spartou. V zimní přípravě se vrátil do zápasů, s Krasnodarem ale musel již v 18. minutě střídat.

Jablonec už bez Matouška ve středu ve Španělsku porazil prvoligový japonský Shonan Bellmare góly Chramosty, Acosty a Doležala 3:1.

„Honza nám dával během podzimu hodně důležité branky. Samozřejmě, že je to ztráta, teď potřebujeme, aby se dal co nejdříve dohromady. Tady není prostor ani přístroje, aby se mohl léčit. Proto odcestoval do Čech, kde se mu budou doktoři věnovat," lituje asistent trenéra Zdeněk Klucký.

Reklama

Související témata: