Hlavní obsah

Achilovka Baroše do tréninku nepustila. Vrací se předčasně domů

Ta'Qali

Přání zapojit se plnohodnotně do přípravy Baníku Ostrava na soustředění na středomořském ostrově Malta měl Milan Baroš velké. Jeho zdravotní stav mu to ale nedovolil. Osmatřicetiletý útočník na Maltě trénoval nejprve individuálně v posilovně, pak se zapojil i do cvičení s míčem, ne ale na dlouho. Bolavá achilovka se znovu ozvala a nedovolila mu tréninkovou a už vůbec ne zápasovou zátěž. Nejzkušenější člen party Luboše Kozla se proto předčasně vrací domů.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Milan Baroš ještě na Maltě.

Článek

„Milan s námi cestoval, protože jsem věřil, že se brzy zapojí do přípravy," komentoval otázky na neúčast Baroše na trénincích či v přípravných duelech trenér Kozel.

Nyní už je jasno. Kapitán Baníku po dohodě s vedením klubu a realizačním týmem kvůli přetrvávajícím problémům s achilovkou zvolil ve čtvrtek přesun z Malty do Prahy, kde se podrobí další léčbě v Centru pohybové medicíny Pavla Koláře.

„S Milanem jsme společně vyhodnotili, že než být tady a chodit jen do posilovny, bude lepší se vrátit domů a věnovat se specializované léčbě u profesora Koláře. Těžko odhadovat, kdy by mohl být znovu v přípravě, ale samozřejmě doufáme, že to nebude trvat dlouho," řekl sportovní ředitel FC Baník Ostrava Marek Jankulovski.

Reklama

Související témata: