Hlavní obsah

Mladý střelec hlásí návrat, ve Spartě navíc prodloužil smlouvu

Praha
Aktualizováno

Rozšířil početný letenský lazaret, ale během zimní přípravy hlásí návrat na trávníky. Mladý útočník Václav Drchal teď navíc prodloužil s fotbalovou Spartou smlouvu do 30. června 2023.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Václav Drchal během utkání v Liberci.

Článek

Rostl z něho velký kanonýr, takže z dorostu se rychle posunul do áčka. Hned v prvním přípravném duelu si také připsal hattrick...

Jenže slibně rozjetou kariéru Václava Drchala zbrzdila hned dvě dlouhodobá zranění. Dnes dvacetiletý útočník se vrací na trávníky a je s mužstvem na soustředění ve Španělsku.

Drchal spojil i svou další budoucnost s působením ve Spartě. S klubem podepsal novou smlouvu do 30. června 2023. Na jaře by měl začít hrát po dlouhé pauze způsobené operací kolene.

„Jsem za prodloužení smlouvy se Spartou strašně rád. Po mém delším zranění je to motivace do další práce a také k tomu, abych teď ukázal, že jsem zpátky v dobré formě. Moje cíle jsou hlavně, aby mi vydrželo zdraví, abych byl v plné kondici a ukázal, že patřím do Sparty a třeba i do základní sestavy," cituje klubový web Drchalova slova po podpisu nového kontraktu.

Českobudějovický rodák si poranil koleno loni v květnu v ligovém utkání proti Liberci. Se stejným kolenem byl na operaci už podruhé. V nejvyšší soutěži zatím Drchal odehrál za Spartu 13 zápasů a dal čtyři góly. Výrazně pomohl například k loňskému postupu do semifinále MOL Cupu.

Reklama

Související témata: