Hlavní obsah

Dva góly. A Beauguel vede v konkurzu na nového Krmenčíka!

Robert NeumannSport.czPrávo
Aktualizováno

Byl na hřišti sotva dvě minuty, na malém vápně se položil do střely a zavěsil. Do konce pondělní přípravy se švédským Örebro (výhra 3:0) se útočník fotbalové Plzně Jean-David Beauguel prosadil ještě jednou. V konkurzu, kdo obsadí pozici reprezentanta Michaela Krmenčíka, jenž odešel do belgických Brugg, zatím vede nad druhým útočníkem Tomášem Chorým.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Viktorie Plzeň Jean-David Beauguel oslavuje gól.

Článek

Plzeň ve španělské Esteponě, kde je na herním soustředění, zatím jenom vítězí. Po triumfu nad japonským Šonanem (1:0) a CSKA Sofia (3:0), ovládla jasně i pondělní duel. Zatím se tedy s odchodem Krmenčíka vyrovnává víc než solidně, ve dvou utkáních bez českého reprezentanta vstřelili viktoriáni šest gólů.

Proti Švédům dostal šanci Chorý. Muž v masce, kterou nosí kvůli nedávné zlomenině nosu, se ale neprosadil. Naopak Beauguelovi stačilo dvacet minut na dvě trefy. „Chorý měl tréninkový výpadek, bylo cítit, že byl v několika situacích pozdě. Ale on je zarputilý, dříč, pracant, věřím, že přinese mužstvu i góly. Je dobře, že momentálně do toho dobře naskočil Beauguel, že je gólový. Je ho cítit v šestnáctce i v mezihře," uvedl po utkání trenér Adrián Guľa. Zároveň přiznal, že rozloučit se s Krmenčíkem pro něj nebylo jednoduché.

Ohlasy k utkání Plzeň - Örebro v přípravě ve ŠpanělskuVideo: O2 TV Sport

„Přišli jsme o hráče, který má reprezentační parametry. Na druhé straně klub pracoval s tím, že jeho odchod někdy přijde. Kdyby nepřišel teď, Michael by odešel v létě. Všechno do sebe zapadlo včetně nabídky, rozhodli jsme se, že umožníme jeho rodině zahraniční angažmá. Doufám, že to byl dobrý tah i k tomu, aby ožili další hráči. Nejen ti z hrotové pozice, ale i křídelníci," podotkl Guľa.

Přestože Viktoria vysoko vyhrála, úsměvem šetřil. Měl výhrady k průběhu prvního poločasu. „Bylo tam málo emocí, málo týmovosti, zbrklost v práci s míčem. Po přestávce se to trochu změnilo, ale na můj vkus jsme měli málo šancí. Tak to ale bývá, když necháte rozjet vlak a pak do něj chcete naskočit. Pomohlo nám, že pak přišla další parta, která je momentálně v jiném rozpoložení. Byl to velký rozdíl, za dvacet minut dala tři góly. Cenné je, jakým způsobem," uvedl slovenský kouč.

Jeho celek čeká ve Španělsku ještě jeden zápas, v generálce na jaro se v pátek střetne s ruským Krasnodarem.

Přípravný fotbalový zápas ve Španělsku:
Viktoria Plzeň - Örebro 3:0 (0:0)
Branky: 71. a 89. Beauguel, 87. Čermák.
Plzeň: Staněk - Havel (69. Řezník), Hubník (69. Hejda), Pernica (69. Brabec), Hloušek (69. Limberský) - Mihálik (69. Kovařík), Herc (69. Kalvach), Bucha (46. Hořava), Janošek (69. Čermák), Kopic (69. Kayamba) - Chorý (69. Beauguel). Trenér: Guľa.

Reklama

Související témata: