Hlavní obsah

Bílek: Zkrat Horvátha mě zklamal

PRAHA

Osobním zklamáním označil trenér Sparty Michal Bílek zkrat svého svěřence Pavla Horvátha v pondělním derby se Slavií. Sešívaní po 14 letech vyhráli na Letné a vrátili se na první místo tabulky. Domácím situaci zkomplikovalo vyloučení záložníka Horvátha, který se ohnal po Pudilovi. „U takhle zkušeného hráče se to nesmí stát. Nás to hodně poškodilo a stálo nás to výsledek,“ řekl na pozápasové tiskové konferenci Bílek.

Článek

Slavia na Letné rychle vedla a naděje domácích na vyrovnání snížila situace z konce poločasu. Na faul Pudila reagoval domácí špílmachr Pavel Horváth kopnutím do soupeře, za což jej sudí vyloučil. „Je to obrovská nedisciplinovanost nejzkušenějšího hráče. A bude mít následky. Pro mě osobně je to velké zklamání,“ litoval domácí kouč.

Bílek po svých svěřencích chtěl agresivní napadání, akce Horvátha ale byla přehnaná. „Chtěli jsme hrát agresivně a vyhledávat osobní souboje. Tahle reakce se neměla stát. Nejen u takového hráče, ale u nikoho,“ upozornil sparťanský trenér. Po zápase se Horváth v kabině spoluhráčům omluvil. „Po zápase se Pavel omluvil. Je to pryč, to se ve fotbale stává,“ řekl útočník Libor Došek.

Slávisté s přílišnou motivací soupeře počítali a částečně jí uzpůsobili i taktiku. „U Pavla Horvátha jsme určitě s přehnanou reakcí počítali. Ten moc emoce potlačit nedokáže. Nabádali jsme Michala Švece, aby mu moc prostoru nedal. Nakonec se tak stalo, Horváth to neunesl a nesmyslně zajel do našeho hráče. To byl zlomový okamžik,“ uvedl trenér Karel Jarolím.

Klíčový souboj se sparťanským záložníkem měl na svědomí střelec první branky Daniel Pudil. „Pavel utíkal po lajně, já jsem se ho snažil dohnat. Já ho zfauloval a dostal po právu žlutou kartu. Pavel se po mně nesmyslně ohnal oběma nohama a po zásluze byl vyloučený,“ popsal trenér klíčový okamžik sparťanský odchovanec Pudil.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články