Hlavní obsah

Most - Brno 2:2Mostu zachránil remízu s Brnem dvěma zásahy kapitán Pilař

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Trousil 0 : 1
24. Došek 0 : 2
42. Pilař 1 : 2
89. Pilař 2 : 2

MOST

Brněnští fotbalisté v duelu 10. kola první ligy na hřišti Mostu neudrželi dvoubrankový náskok a nakonec se museli spokojit s remízou 2:2. Hosté sice vedli po trefách Trousila a Doška v 23. minutě už 2:0, ale domácí kapitán Tomáš Pilař nejprve tři minuty před poločasem snížil a v předposlední minutě zařídil i vyrovnání.

Článek

Most se v minulém kole před reprezentační pauzou dočkal první výhry a tříbodový zisk hodlal potvrdit i v nedělním utkání se svým neoblíbeným soupeřem Brnem, které v nejvyšší soutěži ani jednou ze čtyř pokusů nedokázal porazit. Severočeši na hosty vletěli s elánem a kombinační hrou dokázali Brno přehrávat. Možná i proto, že hosté se museli obejít bez dvojice zdravotně indisponovaných středních záložníků Holka a Polácha.

V páté minutě mostecký kapitán Pilař vysunul kolmicí Holendu, ale tomu na poslední chvíli obětavě skočil do rány Večeřa a uchránil tak svůj tým od velkých komplikací. Pak se blýskl i gólman Lejsal, který na poslední chvíli skočil pod nohy úplně volného Bogdanova. Domácí v tu chvíli možná litovali, že jejich bezzubé koncovce nemůže pomoci kanonýr Toleski, pykající na tribuně kvůli čtyřem žlutým kartám.

Na Brnu možná ještě v neděli ležel stín dva týdny starého tříbrankového debaklu s Mladou Boleslaví, ale 18. minuta Jihomoravanům pomohla z útlumu. Hned první ohrožení mostecké branky totiž znamenalo gól, který po Střeštíkově rohu přesnou hlavičkou zařídil kapitán Trousil.

Most se ještě ani nevzpamatoval z prvního úderu a brankář Svoboda se pět minut po prvním gólu ohlédl pro míč do branky podruhé. Brnu totiž skvěle vyšel brejk na levé straně, po Sieglově pasu utekl Websterovi Besta a po jeho přesném centru pohodlně zamířil do odkryté branky Došek.

Most se s vývojem nehodlal smířit a dál bušil do brněnské obrany. Tři minuty před pauzou zápasu dodali domácí i dramatickou zápletku. Holenda totiž přesným centrem našel Pilaře, který z voleje pohotově snížil.

Pilař získal pro Most alespoň bod 

Poločasová přestávka jako by mostecký nápor utlumila, po deseti minutách však hostům muselo být i v chladném podvečeru pořádně horko. Stoper Pavlík totiž nešťastně nadzvedl míč nad brankáře Lejsala a ten měl pak co dělat, aby míč těsně před brankovou čárou tygřím skokem odvrátil alespoň na roh.

Brněnský gólman byl v hlavní roli i o tři minuty později, když ukryl v náruči Bogdanovovu střelu zblízka. Hosté občas využili odkrytého prostoru na mostecké polovině k rychlým brejkům a v 77. minutě mohl definitivně rozhodnout Kalouda, ale rána vicemistra světa do 20 let se zastavila jen o tyč.

V divokém závěru pak domácí znovu mohli proklínat svoji bezzubou koncovku. Kombinacemi se sice dostali do šancí, jenže Andreie zastavil bek Trousil a Holenda svoje sólo zakončil jen střelou do Lejsalových nohou. Čtyři minuty před koncem sice už Mostečtí míč do branky dotlačili, ale k jejich nevoli měl asistent Urban při Holendově hlavičce nad hlavou praporek.

Velkou převahu však domácí nakonec přece jen zúročili. Po dalším závaru v předposlední minutě napálil míč Pilař a po teči v chumlu hráčů byl už Lejsal bezmocný. Domácí tak nakonec remízu a vymazání dvoubrankového manka slavili málem jako vítězství.

FK SIAD Most - 1. FC Brno 2:2 (1:2)
Branky: 42. a 89. Pilař - 18. Trousil, 23. T. Došek. Rozhodčí: Jílek - Lhoták, Urban. ŽK: Prášil - Trousil, Střeštík, A. Besta. Diváci: 2623.
Most: Svoboda - Prášil, Hainault, Webster, Škoda (73. Štípek) - Andrei, Schut, Pilař, Oboya (57. Trubila) - Bogdanov (80. Jamrich), Holenda. Trenér: Žák.
Brno: Lejsal - Kuncl, Trousil, Pavlík, Siegl - Kubáň (64. Okleštěk), Kalouda (85. Švejnoha), Večeřa, Střeštík - A. Besta, T. Došek (75. Wagner). Trenér: Uličný.

Reklama

Související témata: