Hlavní obsah

Tři zápasy, tři porážky. Sparta není nebezpečná, žehrá Jílek

Až v pátek večer nasednou spolu s plzeňskými rivaly na letadlo a vyrazí domů, přibalí taky velmi nelichotivou bilanci. Fotbalisté pražské Sparty prohráli na soustředění ve Španělsku všechny tři zápasy při skóre 2:6. „Nespokojenost, pořád je dost práce,“ kaboní se trenér Václav Jílek po nevydařené generálce s Malmö (0:2).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Benjamin Tetteh se v Marbelle netrefil.

Článek

Zbavil se horeček a vyléčil se, takže zase mohl usednout na lavičku. Léčení mužstva však zdaleka nekončí.

„Malmö byl opět kvalitní soupeř, stejně jako norský minule. První poločas z naší strany lepší, byla tam větší kompaktnost, objevovalo se víc věcí, které jsme chtěli. Na druhou stranu musím přiznat, že směrem dopředu jsme nebyli nebezpeční, scházela nám kvalita na poslední třetině hřiště," líčí trenér Václav Jílek pro klubovou televizi.

„Některé situace se objevily, ale buď jsme nebyli včas ve finální části hřiště, nebo jsme ztráceli v předfinálním prostoru," není kouč spokojený.

Nikdo nemá absolutní jistotu

Základní sestava v generálce většinou odpovídá jedenáctce, se kterou se počítá do prvního jarního kola. Sparta v něm hostí Liberec.

„Sestava se blíží optimu, ale ještě není všechno jasné. Někteří hráči, kteří nastoupili v rámci tréninkového utkání po generálce, nás svým výkonem upoutali. Není to tedy tak, že ti, kteří nastoupili v základu, by měli absolutní jistotu," avizuje Jílek.

Vedle sebe na stoperu nastoupili Hancko s Lischkou, tedy dva levonozí obránci.

„Zásadní problém směrem do defenzivy nebyl, směrem dopředu máme větší nároky na způsob zakládání. Dávid Hancko nastoupil přes nohu, za mě neudělal žádnou fatální chybu, ale minimálně dvě tři situace bych vzhledem k jeho konstruktivitě očekával, že vyřeší s větším klidem. Několikrát jsme se zbytečně zbavili balonu. Ale dozadu to bylo v pořádku," hodnotí Jílek.

Reklama

Související témata: