Hlavní obsah

Zlín - Jablonec 0:1Jablonec pod Komňackým poprvé vyhrál, veze body ze Zlína

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Homola 0 : 1

Fotbalisté Jablonce v sobotu vybojovali první vítězství pod vedením trenéra Františka Komňackého. Po domácí remíze s Baníkem Ostrava odvezli všechny body ze Zlína, kde v předehrávce 11. kola Gambrinus ligy zvítězili 1:0. Hosté vedli už od 5. minuty po brance Homoly, domácí se nedokázali prosadit ani poté, co soupeř dohrával po vyloučení Baranka v deseti.

Článek

Fotbalisté Zlína po úspěšném vstupu do sezóny získali v posledních třech utkáních jen jeden bod a nepříjemnou bilanci chtěli proti Jablonci vylepšit, hned na začátku ale začali tahat za kratší konec. Hosté vstoupili do zápasu aktivně a z převahy vytěžili už v 5. minutě vedoucí branku, když po Barankově přímém kopu poslal míč za záda gólmana Kořínka Homola.

Domácí se po inkasované brance probrali a začali se tlačit před branku Jablonce, nevycházela jim však koncovka. Bača hlavičkoval nad břevno, poté pálil mimo Zúbek a v dalších momentech si poradil jistý gólman Špit. Ke konci prvního poločasu se dostali do šance znovu hosté, Klapka ani Flachbart ale Kořínka nepřekonali.

Zlínský trenér Hoftych hned v úvodu druhého poločasu posílil ofenzivu a hra domácích ožila. Hlavičku Zbožínka ale chytil parádním zákrokem Špit a Šmahaj nevyužil zaváhání severočeského gólmana po rohovém kopu. Útočné snaze Zlína nahrálo vyloučení Miroslava Baranka po druhé žluté kartě v 77. minutě, svěřenci trenéra Komňackého ale dokázali i v deseti těsné vítězství ubránit.

Jablonečtí vybojovali teprve druhou výhru v letošní sezóně, naposledy se jim podařilo získat tři body ještě pod vedením Luboše Kozla v srpnovém domácím duelu s Českými Budějovicemi. V tabulce první ligy se tým z města bižuterie posunul dočasně z předposlední příčky na dvanácté místo, Zlín zůstal osmý.

FC Tescoma Zlín - FK Jablonec 97 0:1 (0:1)
Branka: 5. Homola. Rozhodčí: Matějek - Slavík, Večeřa. ŽK: Vidlička, Penner - Baranek. ČK: 76. Baranek. Diváci: 2528.
Zlín: Kořínek - Vidlička, Kroča, Zbožínek, Penner - Šmahaj, Zúbek, Opiela (26. Kraus), Zapletal (46. Vyskočil) - Malár (68. Žůrek), Bača. Trenér: Hoftych.
Jablonec: Špit - Baranek, Homola, Fukal, Krejčí - Flachbart, Vácha (58. Eliáš), Loučka, Rilke (72. Hamouz) - Klapka, Zelenka (79. Valenta). Trenér: Komňacký.
Další program 11. kola Gambrinus ligy
Neděle 28. října
14:30Bohemians 1905 - Most
15:00Viktoria Plzeň - Sigma Olomouc
17:00Teplice - Viktoria Žižkov
17:00Brno - Č. Budějovice
17:00Sparta Praha - Kladno
20:15Baník Ostrava - Mladá Boleslav
Pondělí 29. října
17:15Slovan Liberec - Slavia Praha

Reklama

Související témata: