Hlavní obsah

Ščasný odmítá důvody vykázání, disciplinárka ho ale nemine

PRAHA

Trenéra mladoboleslavských fotbalistů Zdeňka Ščasného, který byl v nedělním ligovém duelu v Ostravě sudím Jaroslavem Járou vykázán na tribunu, zřejmě čeká další stání před disciplinární komisí. Ta by měla jeho případ projednávat na svém pravidelném zasedání tento čtvrtek, kdy také rozhodne, zda Ščasného předvolá. Kouč v pondělí znovu prohlásil, že k vykázání na tribunu neměl sudí důvod, protože proti jeho verdiktům nijak neprotestoval.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Trenér Zdeněk Ščasný sleduje ligové utkání Žižkova, který hostil Olomouc.

Článek

"Nechci nic předjímat, ale je to víc než pravděpodobné," uvedl v pondělí předseda komise Alexander Károlyi. Podle něj by Ščasný měl být k jednání "fotbalového soudu" pozván na 8. listopadu, ale to Mladá Boleslav hraje domácí duel Poháru UEFA s Villarrealem, což Ščasného účast na zasedání prakticky vylučuje.

Ščasný je na zasedání disciplinární komise častým hostem, za poslední rok se jeho výstupy u Károlyiho tribunálu projednávaly už třikrát. Loni v říjnu dostal Ščasný ještě jako kouč Mostu pokutu 35 tisíc korun za protesty při utkání v Brně, v dubnu pak disciplinární komise Ščasnému udělila zákaz vést mostecký tým v jednom utkání poté, co trenér nesouhlasil s výroky sudích v Ostravě.

V této sezóně se Ščasný také už před disciplinárkou objevil, důvodem bylo jeho vykázání na tribunu při duelu na Spartě, za což zkušený kouč dostal třicetitisícovou pokutu. Teď možná Ščasného čeká tvrdší trest. "Skutečnost, že je pan Ščasný před komisí opakovaně a za poslední rok se to opakovalo třikrát, je přitěžující okolnost," připustil Károlyi.

V nedělním utkání v Ostravě poslal rozhodčí Jára Ščasného do ochozů už během prvního poločasu. Podle zápisu o utkání kvůli protestům, což ale v pondělí kouč v rozhovoru pro ČTK důrazně odmítl. "Nemohl jsem být vykázán za protesty, protože žádné nebyly. Od začátku utkání jsem měl spíše starosti s hrou našeho týmu, upozorňován před vykázáním jsem rozhodně nebyl. Jednou sice čtvrtý sudí upozornil celou lavičku, ale já jsem musel na tribunu bez varování poté, co jsem nakopnul míč k brankáři Vaškovi," tvrdil mladoboleslavský trenér.

Hosté se pak na Járu zlobili i ve druhé půli poté, co vyloučil záložníka Tomáše Sedláčka. Na tvářích Středočechů to vyvolalo údiv, protože Sedláček podle nich v utkání obdržel jen jednu žlutou kartu. V zápise rozhodčích však byl záznam, podle kterého byl Sedláček poprvé napomínán už v první půli. I televizní záběry však prokázaly, že Jára hrubě chyboval, protože žlutou ukázal Voříškovi a ne Sedláčkovi.

Rozhodčí Jára zpětně chybu přiznal 

Jára se bezprostředně po utkání odmítl k jeho průběhu vyjadřovat. V pondělí se už ale prostřednictvím tiskového oddělení fotbalového svazu ke své chybě přiznal. "Ač jsem byl na hrací ploše přesvědčen o správnosti svého verdiktu, po přehrání videozáznamu utkání musím přiznat, že hráč Sedláček neměl být vyloučen. Ve 20. minutě utkání jsem napomenul hráče Voříška, a do svých poznámek chybně zapsal Sedláčka. Uznávám svoji chybu," vzkázal Jára.

Vedle vlastní chyby ho zjevně naštvala také pozápasová reakce Ščasného. "Odmítám nařčení a narážky trenéra Ščasného z pozápasového rozhovoru. Pokud se pan Ščasný vyjadřuje k rozhodčím takovým tendenčním a neodborným způsobem - jak to učinil nejen včera - doporučuji mu návštěvu odborného lékaře. Aby se náš fotbal pohnul z místa," reagoval Jára ironicky na Ščasného poznámku, že pokud budou řídit ligu takoví sudí, pak se český fotbal nepohne z místa.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články