Hlavní obsah

Liberec - Most 2:1Zlámal zachránil Liberci výhru nad Mostem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Dort 1 : 0
17. Blažek 2 : 0
45. Toleski (penalta) 2 : 1

LIBEREC

Nedorozumění hlavního sudího Kociána s asistentem Večerou připravilo Most v Liberci o bodovou naději. Naprosto nesmyslně totiž neuznali gól Toleskiho po zcela čitelné situaci. I proto Liberec získal třetí vítězství ze čtyř zápasů pod novým trenérem Škorpilem, které zachránil v závěrečných minutách vynikajícími zákroky brankář Zlámal.

Článek

„Nemohu říct, co chci. Nesmíme se vyjadřovat k rozhodčím a v tomhle zápase hrál hlavní roli. To co se dělo, nemělo s fotbalem nic společného,“ zlobil se Robert Žák, trenér Mostu.

Domácí měli excelentní vsup. Výrazně jim k tomu pomohla zoufalá obrana hostů, která prakticky hrála bez stoperů Hainaulta s Johanou. Nejprve propadli při centru Papouška zprava, který hlavou proměnil Dort - 1:0. A když Papoušek zleva našel na vápně Blažka, který si míč zpracoval na prsou a z otočky zvýšil na 2:0, zdáli se hosté na ručník. Zvláště, když Papoušek v další šanci minul levou tyč mostecké svatyně jen o milimetry a Dort v tutové pozici přestřelil.

Jenže tím liberecká převaha skončila. A hosté po zaváhání Zlámala při vyběhnutí snížili, když přihrávku Bogdanova zleva na malém vápně přetavil v gól Toleski. Jenže sudí sice branku uznal a obě mužstva už byla nastoupena k rozehrání, po konzultaci s asistentem Večeřou však Kocián regulérní trefu neuznal! „Rozhodčí přišel v poločase a omlouval se. Byl to hvizd nehvizd, písknutí přišlo v okamžiku, kdy hráč dával míč do prázdné branky. Celá lavička kouká, jak dáváme gól, radujeme se a za tři vteřiny je všechno jinak. Písknutí nebylo zřetelné. Řekl nám, že si písknul lehce. Asi jak byl nadechnutý. Ale čárovej určitě ofsajd nemával,“ naříkal Žák.

Sedm minut se nehrálo, hosté stáli u střídačky s výjimkou kapitána Pilaře. „Tým jsme odvolat nechtěli. Tím bychom si nepomohli,“ tvrdil po zápase Žák.

Nakonec hra pokračovala míčem rozhodčího za nezměněného stavu. V nastavení pak ve vápně Košťál sundal Toleskiho, který z penalty korigoval.

Tři vyloučení a kouzelník Zlámal

Po přestávce hosté získali převahu, protože přidali na pohybu a Liberečtí se až příliš zatáhli. I tak byli ale blízko gólům, jimiž by snahu Mostu utnuli. Jenže sólo Dohnálka bravurně lapil Acevski, ránu Košťála po rohovém kopu zase z čáry vykopl Holenda. Právě ten mohl zařídit vyrovnání, jenže v 57. minutě napálil z dvanácti metrů nohy Zlámala, který lapil i výbornou šanci Webstera.

V závěru už hosté neměli šanci srovnat, protože jeden faul střídal druhý a sudí nakonec tasil celkem tři červené karty. A když už se Holenda do dvou stoprocentních pozic dostal, Zlámal čaroval a těžké balóny vyrazil.

„Všechno ovlivňuje centrální nervová soustava. Proto mohu říct jen tolik, že byly zřejmě erupce na slunci, erupce na měsíci. Pro tenhle guláš, tuto bramboračku nemám jiné vysvětlení. Co jsme sledovali na hřišti sice nepostrádalo dramatičnost, ale nevím, jestli je to dost dobré pro důchodce. Naštěstí jsem to přežil a ani v hledišti snad záchranka zasahovat nemusela,“ hodnotil zápas s nadhledem liberecký trenér Ladislav Škorpil.

Slovan Liberec - SIAD Most 2:1 (2:1)
Branky: 11. Dort, 17. Blažek - 45.+3 Toleski z pen. Rozhodčí: Kocián - Večeřa, Jiřík. ŽK: Bílek, Hodúr - Toleski, Johana, Hainault, Prášil. ČK: 83. Bílek, 85. Hodúr - 81. Prášil. Diváci: 4915.
Liberec: Zlámal - Šinglár, Košťál, Petrouš, Janů - Frejlach (87. Bejbl), Bílek, Hodúr, Papoušek - Blažek (46. Dohnálek), Dort (74. Holeňák). Trenér: Škorpil.
Most: Acevski - Prášil, Hainault, Johana, Škoda (69. Webster) - Loos (77. Schut), V. Mendy, Pilař, Bogdanov (58. Oboya) - Holenda, Toleski. Trenér: Žák.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články