Hlavní obsah

Pikantní přesun potvrzen! Slavia bere hráče, jehož odmítla Sparta

Praha
Aktualizováno

Senzace je dokonána. Obranné řady fotbalové Slavie posílí Mohamed Tijani, který do Edenu přichází na hostování s opcí z Vysočiny Jihlava. Stoper už byl přitom v lednu jednou nohou ve Spartě. Vše bylo domluveno, přestup ovšem ztroskotal na zdravotní prohlídce. A teď 22letého obránce z Pobřeží slonoviny bere konkurenční Slavia, i když pro jistotu zatím jen na půlroční hostování...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mohamed Tijani v dresu Jihlavy a Libor Kozák ze Sparty.

Článek

Zdroje blízké vedení sešívaných se nespletly. Trenér Trpišovský hledá ideální složení stoperské dvojice, a tak pro konkurenci rozšíří Mohamed Tijani. Přichází z Jihlavy na půlroční hostování s následnou opcí. Fyzickými dispozicemi bude připomínat dvojici Deli, Ngadeu, která před sezonou odešla do Belgie.

„Jsem moc rád, že jsem ve Slavii. Rád bych touto cestou pozdravil slávistické fanoušky a poděkoval všem lidem v klubu, že tu mohu být. Slavia má stejně jako já nejvyšší možné ambice. Chtěl bych se zde předvést v co nejlepším světle a přispět k tomu, aby se Slavia udržela na své současné pozici nejlepšího českého klubu," pochvaluje si Afričan v prvním rozhovoru pro klubový web.

Tijani měl přitom v lednu přestoupit do Sparty, která by ho obratem poslala na hostování do Teplic. Vše bylo domluvené a připravené. Doktoři však letenskému klubu transfer nedoporučili. Podle jejich zjištění stoperovi chybí přední zkřížený vaz a koleno drží jen mohutné svaly. Vysočina však tvrdí, že hráč je zdravý.

Tijani ve druhé lize každopádně vyčníval, proto se o něj zajímala třeba i Plzeň.

Deliho soused spoléhá na krajana

Hráč je rád, že má konečně jasno. "Opravdu to pro mě nebylo jednoduché. Strávil jsem poslední tři týdny v nejistotě, ale teď už se cítím dobře, protože jsem přišel do velkého klubu." líčí. "Všechno, co se za poslední týdny stalo, už je za mnou, teď se mohu soustředit jen na to, abych zapadl do mého nového týmu, který vede ligu a který i já hodnotím pro sebe jako nejlepší," dodává.

Foto: slavia.cz

Mohamed Tijani s dresem Slavie.

Má nevýhodu, že s mužstvem neabsolvoval zimní přípravu. „Ve středu se připojím k týmu. Jsem na tréninky připravený, takže snad nebude žádný problém. Myslím, že jsem s Jihlavou absolvoval velmi dobrou zimní přípravu a věřím, že rychle zapadnu do týmu a budu plně připravený už na nedělní zápas," říká před premiérou na Bohemians.

Tijani zná krajana Traorého i svého předchůdce Deliho. "Ibrahim Traoré je z Pobřeží slonoviny jako já, známe se hodně dobře. Myslím, že s jeho pomocí rychle zapadnu do kabiny. Vždy je lepší, když v novém klubu je váš krajan a mluví vaším jazykem. Se Simonem se známe velmi dobře, protože pocházíme ze stejného města, navíc bydlíme kousek od sebe. Ukázal, že je jeden z nejlepších obránců, kteří v Česku hráli, a moc rád bych šel stejnou cestou jako on. A proč vlastně nebýt ještě lepší než on?" směje se.

Reklama

Související témata: