Hlavní obsah

Brabcovi metody nového trenéra nedělají sebemenší problém. Alespoň se dvakrát nasnídám, žertuje

Naladěn je náramně. Aby ne, když fotbalová Plzeň pod jeho vedením v zimní přípravě jen a jen vyhrávala, i když se během španělského soustředění utkávala se silnými protivníky. Mnohem podstatnější však pro nového kouče Viktorie Adriána Guľu bylo a je, že hráči přijali jeho trenérské metody a požadavky, jak hrát a jakým fotbalem se prezentovat, a ztotožnili se s nimi. „Samozřejmě jsem rád za to, že můj vstup do plzeňské kabiny takto proběhl a že i odezva na tréninky je pozitivní,“ kvitoval slovenský trenér první měsíc ve službách Západočechů.

Foto: fcviktoria.cz

Trenér Adrian Guľa během utkání Plzně ve Španělsku.

Článek

„Mně to nedělalo sebemenší problémy. Zvláště společné snídaně se mi ohromně líbí. Rád jím, takže nejdřív se nasnídám doma v Praze a pak ještě jednou společně s mužstvem," žertoval pět dnů před startem ligového jara Jakub Brabec.

Pochopitelně i on nachystán a připraven na zahajovací duel, který čeká na plzeňskou Viktorii v neděli v Opavě. Mimochodem pro trenéra Guľu duel do jisté míry pikantní, neboť během aktivní hráčské kariéry v Opavě nastupoval a její dres oblékal.

„Samo sebou že se těším, protože jako hráč jsem dostal v Opavě šanci a cítil se tam dobře. Teď je ale pro mě podstatnější, aby se na první jarní zápas těšili i moji noví hráči a byli stoprocentně připraveni," věří kouč Západočechů, že se dobrá hra z přípravy přenese i na ligové trávníky.

Krmenčík? Byla to otázka času

A to přesto, že se jeho tým bude muset obejít bez svého nejlepšího střelce Michaela Krmenčíka, s jehož odchodem do belgických Brugg se bude muset mužstvo vyrovnávat.

„Bylo jen otázkou času, kdy odejde. Už před půldruhým rokem byl skoro pryč, ale zbrzdilo ho zranění, další ochod pak zhatily boje Plzně o Ligu mistrů i další věci," vnímá Guľu plzeňskou éru po Krmenčíkovi jako realitu, s níž se musí on i hráči vyrovnat.

Foto: Sport.cz

Plzeňský ostrostřelec Michael Krmenčík už bojuje za Bruggy.

„Máme dostatečnou ofenzivní sílu, umíme útočit, vytvářet si příležitosti. I střelecká efektivita byla v přípravě dostatečná, protože jsme rozložili odpovědnost za góly na středové a křídelní hráče," kvitoval produktivitu v přípravných zápasech.

Ve hře je druhá příčka

„Vzešel z nich skutečně signál, že mužstvo je dostatečně produktivní, důležitá bude ovšem vyváženost našeho herního projevu," připomínal trenér svým svěřencům, že i defenziva musí fungovat, aby fotbalová Plzeň splnila cíl, který ji bude provázet celé jaro. Pochopitelně uhájit druhou příčku před Spartou a říci si tím o účast v kvalifikaci Ligy mistrů.

„Není to jen o jednom týmu," odmítá slovenský trenér ve službách Viktorie, že by se boj o glejt vicemistra měl odehrávat jen mezi Plzní a Spartou.

„Na dostřel za námi jsou i další mužstva. Mám ale silný a zkušený tým, kterému věřím. V prvním jarním kole v Opavě, stejně jako v průběhu náročného jara završeného ještě nadstavbou," uklidňuje Guľu do jisté míry i zjištění, že zranění Aleše Čermáka a Davida Limberského z posledních zápasu španělské přípravy nejsou natolik vážná, aby jim zabránila vyrukovat k nedělnímu střetnutí.

Reklama

Související témata: