Hlavní obsah

Novým asistentem u fotbalistů Bohemians 1905 se stal Zach

PRAHA

Fotbalový klub Bohemians 1905 rozšířil svůj realizační tým o asistenta trenéra Michala Zacha. O příchodu osmatřicetiletého kouče, který před nedávnem opustil lavičku Slovanu Liberec, informoval ČTK ředitel "klokanů" Lukáš Přibyl.

Článek

"Michala Zacha jsme si vybrali pro jeho odborné i lidské kvality. Věříme, že náš realizační tým oživí svým stylem práce a především pomůže vytíženým trenérům, kteří v současnosti v Bohemce působí. Michal je vítanou odbornou autoritou a jsme velmi rádi, že jsme ho získali," zdůvodnil Zachovo angažování Přibyl. "Dolaďujeme poslední detaily smlouvy i délku kontraktu, ale Michal se již připojil k týmu," doplnil.

Zach se připojí k trojici trenérů Zbyňku Bustovi, Václavu Hradeckému a Petru Kostelníkovi. Bohemians oficiálně vede Hradecký, protože Busta stále nemá potřebnou profesionální licenci a působí ve vršovickém klubu jako sportovní manažer. "Michala znám velmi dobře. Několikrát jsme spolu v poslední době hovořili a jsem rád, že na nabídku Bohemky kývl," prohlásil Busta.

Zach ve čtvrtek poprvé podílel na vedení tréninku, odpoledne společně s týmem odcestuje do Německa, kde Bohemians čeká v pátek přípravný zápas s Wolfsburgem. "Nabídka Bohemky mě velmi potěšila. Už jako malý fotbalový fanda jsem přál Bohemce a při titulu v roce 1983 jsem stál a fandil na dřevěné tribuně u tramvaje. Angažmá je pro mě velká výzva. Mám rád, když se něco buduje, a věřím, že zde zúročím své trenérské zkušenosti," řekl Zach.

V minulých letech působil v druholigových Neratovicích, Mostu nebo Ústí nad Labem, od roku 2005 jako asistent v Liberci. Po odchodu Vítězslava Lavičky se stal hlavním koučem Slovanu, ale už po devíti kolech této sezony byl kvůli špatným výsledkům odvolán. Nyní se přesunul do týmu ligového nováčka, kterému patří po 13 odehraných zápasech předposlední místo s 10 získanými body.

Reklama

Související témata: