Hlavní obsah

Posila z Argentiny! Plzeň před startem jara oznámila příchod záložníka

Fotbalová Plzeň čtyři dny před vstupem do jarní části angažovala argentinského záložníka Ivána Díaze, který přichází na půlroční hostování ze Žiliny. Nový Kouč Adrian Guľa ho zná ze společného působení z Trenčína a v Žilině. Sedmadvacetiletý záložník se během čtvrtka připojí k týmu.

Foto: FCVP

Argentinský záložník Iván Díaz bude na jaře hostovat v Plzni.

Článek

„Ivána znám velmi dobře, jde o pracovitého a technického hráče. Věřím, že pomůže zvýšit konkurenci v našem týmu," citoval Guľu klubový web. „Se Žilinou i hráčem jsme se domluvili na hostování do konce sezony s následnou opcí. Ivánovi přeji, aby se mu u nás dařilo," doplnil generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

Díaz v mládežnických kategoriích působil například v týmech River Plate či Panathinaikos Athény. V roce 2012 okusil poprvé slovenskou ligu v dresu Trenčína. Poté se vrátil domů do Argentiny, po čase jej přivedl Guľa do Žiliny, kde přispěl k zisku mistrovského titulu.

„Viktoria má obrovský zvuk, jde o špičkový klub. Je to pro mě nová výzva a chtěl bych se prosadit a přispět k týmovému úspěchu. Za tuto šanci jsem vděčný a budu se chtít ukázat v tom nejlepším světle," uvedl Díaz.

Reklama

Související témata: