Hlavní obsah

Perestrojka neperestrojka, Tvrdík titul chce i bez svaté trojice. Třeba i s náskokem jediného bodu

Praha

Svatá trojice Souček, Škoda, Hušbauer jim odešla a vrhli se do přestavby. Pěkně po gorbačovsku, takže během nastávající fotbalové perestrojky bude mít v Edenu mládí zelenou. Ale mistrovský titul Slavia samozřejmě chce, což je vzhledem k jejímu šestnáctibodovému náskoku ostatně taková samozřejmost, že už i sázkové kanceláře stáhly z nabídek kurzy, že by ho snad Trpišovského tým neobhájil.

Slavia má pro druhou půlku sezony čtyři cíle. Jaké to jsou? Video: Sport.cz

 
Článek

„Je mi jedno, zda budeme mít po skončení nadstavby k dobru třeba jen bod před druhým týmem tabulky, ale titul chci. Pro mě půjde o osobní mistrovský hattrick," nijak neúkoluje první muž Slavie Jaroslav Tvrdík trenéry a hráče, kdy musí k obhajobě primátu dokráčet.

Podstatné bude, aby ho získali i bez své svaté trojice a on tak mohl slavit třetí ligový primát za dobu, co v Edenu šéfuje.

„Jinou ambici vzhledem k podzimnímu náskoku ani mít nemůžeme."

Právě luxusní náskok vedl Tvrdíka k tomu, že posvětil odchod tria Souček, Škoda, Hušbauer a na trenéry nijak netlačí, aby i na jaře pokračovala spanilá jízda Slavie ligovou soutěží a mužstvo šlo od vítězství k vítězství.

„Kdybychom měli k dobru jen jeden bod či dva, asi bychom všechny ty tři naše svaté nepouštěli. Vzhledem k náskoku však můžeme využít jara k tomu, abychom vybudovali tým, který bude úspěšný ještě několik dalších let," dal slávistický boss trenérovi Trpišovskému na vědomí, že zisk titulu je pochopitelně povinností, ale na výsledcích až tolik bazírovat nebude.

Podstatnější je budoucnost.

Slávistická perspektiva.

Tituly, pohárové triumfy, double v dalších letech.

„Přelomovým a převratným rokem 2019 jsme si nasadili laťku nesmírně vysoko. Chtěli jsme patřit k nejlepším klubům ve střední a východní Evropě, což jsme loni bezezbytku naplnili. Teď proto bude veškeré další očekávání měřeno výsledky dosaženými v loňském roce," připomíná Tvrdík trenérům, hráčům i všem kolem sebe, aby během nastávajícího jara mysleli hlavně na budoucnost.

Vzdálenou, stejně jako třeba tu, která přijde už na podzim. „Měli bychom se zkusit znovu probojovat do základní skupiny Ligy mistrů," nadhodil předseda klubového představenstva, jak moc by se mu líbil sportovní i finanční profit plynoucí z nejprestižnější a nejlukrativnější evropské klubové soutěže.

„Když se do ní dostaneme, na oplátku bych slíbil, že z losování přivezu přijatelnější soupeře než napoprvé," pomrkával po trenérovi.

Cožpak o to, i ambicióznímu Trpišovskému by se líbilo zahrát si znovu mezi výkvětem starého kontinentu. Jenže teď myslí hlavně na nastávající jaro, které pro jeho tým začne už v neděli u vršovických sousedů.

A že by ho slávistický kouč bral vyloženě jako období požadované přestavby a omlazování svého týmu, to rozhodně odmítá.

„Jsme odhodlaní pokračovat v tom, co jsme předváděli na podzim. Hráči i já," ujišťuje Jindřich Trpišovský a nenechává nikoho na pochybách, že chce dál a dál vítězit.

I bez Tvrdíkovy svaté trojice.

Bez ohledu na náskok, který jeho tým má.

S úkolem zabudovat do mužstva alespoň dva nové hráče, protože právě tolik mu jich z poslední podzimní sestavy v klání s Českými Budějovicemi ze základní jedenáctky vypadlo.

„Co bylo na podzim, to je pryč. Náskok neřeším, pro mě začíná liga v neděli na Bohemce. A jdeme do ní s tím, že na kontě máme nula bodů a chceme jarní část vyhrát," ujišťuje slávistický kouč, že z vítězné mentality neslevil ani ždibíček.

A to přesto, že první muž Slavie Jaroslav Tvrdík by byl s titulem spokojen, i kdyby ho snad mělo jeho mužstvo obhájit s náskokem třeba jen jediného bodu.

Reklama