Hlavní obsah

Bohemka zachraňuje klokany. Spasí na jaře taky sama sebe?

Praha

Klokani neměli moc klidnou zimu. Od přímého sestupu je po podzimu dělí sedm, od barážových příček šest bodů. Fotbalisté pražských Bohemians 1905 by se na jaře rádi posunuli v ligové tabulce do klidné prostřední skupiny. Prioritou je ovšem záchrana. „Určitě se chceme prát o umístění ve střední skupině. Prvotní pro nás ovšem zůstává co nejdříve se vzdálit od sestupových příček tak, abychom mohli hrát v klidu,“ avizuje trenér Luděk Klusáček.

Foto: Jorge Silva, Reuters

Klokaní školka pro osiřelá mláďata, která byla zachráněna během rozsáhlých požárů v Austrálii.

Článek

Vršovičtí svým vačnatcům rozumějí. Bohemka proto spouští akci Klokani klokanům. Výtěžek z ní půjde do finanční sbírky na pomoc požáry sužované Austrálii. Zelenobílí během nedělního derby se Slavií začnou prodávat novou kolekci kelímků, připravena je speciální edice dalších suvenýrů. Odvedou také část peněz z prodeje klubového magazínu a vstupenek.

Podstatné však je, aby také zachránili sami sebe. Klokani jdou do jara ze značně nejisté pozice.

„Úvodní tři zápasy hodně napoví, jak se celé jaro bude vyvíjet dál. Jestli zůstaneme v boji dole o záchranu, nebo jestli můžeme pomýšlet na střed tabulky," uvědomuje si kouč Luděk Klusáček.

Mluví o nedělním vršovickém derby se Slavií v Ďolíčku, pak jeho tým nastoupí v Liberci a doma přivítá Karvinou.

Pulkrab přišel zacelit slabinu

„Po čtyřech letech, co jsem tady, byl v zimě hráčský pohyb mizivý. Dříve devět hráčů odešlo a jedenáct nových přicházelo... Tentokrát jsme vyčkali na zdravotní stav našich hráčů. Na podzim nám chybělo až devět lidí na zápas, někteří dlouhodobě. na marodce už zůstal jen Pokorný, osm dalších se vrátilo do tréninku," bilancuje sportovní ředitel Miroslav Držmíšek.

„Celý podzim jsme věděli, že je potřeba přivést hrotového útočníka. Z vlastních zdrojů nejsme schopni post obsadit kvalitou. Proto na hostování ze Sparty přišel Matěj Pulkrab," dodává.

Žolík přiletěl z Kolumbie

Z hostování z Brna se vrátil obránce Michal Šmíd. Žolíkem by mohl být navrátilec Jhon Mosquera, který se k mužstvu ve středu připojil. Devětadvacetiletý kolumbijský krajní záložník v Ďolíčku úspěšně působil v letech 2014-16.

Zatím přišel na zkoušku, jeho případné zapojení do týmu si určitě vyžádá chvíli času.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Bohemians 1905 Jhon Mosquera po utkání s Českými Budějovicemi.

„Netroufnu si ještě říct, kdy by mohl naskočit. Na první trénink šel prakticky hned z letadla... Výhoda je, že jelikož nejde o obránce, může naskakovat v kratší minutáži a pomalu se do toho dostávat," přemítá Klusáček.

„Věřím, že pokud bude jeho výkonnost taková, s jakou odcházel, bude pro Bohemku velkou posilou," doufá Držmíšek.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice