Hlavní obsah

Vyhazov Jílka? Předčasný konec je vždycky nepříjemný, soucítí Guľa s odvolaným koučem Sparty

Plzeň

Nový kouč fotbalové Plzně Adrian Guľa si pro první jarní kolo nemohl přát příznivější scénář. Viktorii dovedl ve své premiéře k výhře v Opavě (3:0), navíc díky prohrám Sparty a Slavie se jeho tým na druhém místě vzdálil Letenským na 8 bodů, a manko na lídra z Edenu stáhl na 13 bodů.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Trenér Plzně Adrián Guľa ligovou premiéru na lavičce Viktorie hodně prožíval.

Článek
Fotogalerie

„Nepřemýšlím tak, že bych se radoval ze zaváhání Sparty a Slavie. Největší radost mi udělalo naše vítězství," říká Guľa. Díky triumfu v Opavě a porážce Sparty s Libercem zvětšila Plzeň hned zkraje jara na svého konkurenta náskok v boji o druhou příčku. Letnou pohltila frustrace, klubové vedení odvolalo trenéra Václava Jílka.

„Co tomu říkám? Na hodnocení změny ve Spartě nejsem připravený, nestarám se o to. Z pozice trenéra říkám, že je velmi nepříjemné, když skončíte předčasně. V tomto případě po prvním jarním kole. Snažíte se dělat pro úspěch maximum, odvolání je pokaždé nepříjemné," tvrdí Guľa.

Opatrný je i v souvislosti s případným útokem na vedoucí Slavii, na níž Plzeň nyní ztrácí 13 bodů. „Je přehnané se dívat až tímto směrem. Vyhráli jsme první zápas, to je podstatné. Koncentrujeme se na utkání s Příbramí, abychom znásobili to, že jsme po delší době vyhráli venku. Aby nešlo o polotovar, ale abychom z toho vytěžili maximum. A potěšili fanoušky nejen výhrou ale i hrou," dodává Guľa.

Reklama

Související témata: