Hlavní obsah

Plzeň - Příbram 4:0Takhle pálí Bucha! Mladý záložník hattrickem ozářil Guľovu premiéru v Plzni

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Vlkanova 1 : 0
17. Bucha 2 : 0
62. Bucha 3 : 0
72. Bucha 4 : 0
Záznam online reportáže

Stačila dvě kola a z 21leté naděje se vyprofilovala opora fotbalové Plzně. V sobotním duelu první ligy proti Příbrami se záložník Pavel Bucha blýsknul hattrickem, kterým vyšperkoval domácí premiéru kouče Viktorie Adriana Guľy. Při vysoké výhře 4:0 navíc asistoval při úvodní trefě Kalvacha. Už před týdnem se Bucha podílel na brance na 3:0 v Opavě.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hráči Plzně se radují z prvního gólu.

Článek
Fotogalerie

Plzeň, která nastoupila bez vykartovaného Kayamby a zraněného Hlouška, naopak s uzdraveným Limberským, se vedoucí Slavii přiblížila opět na 13 bodů. Příbram nadále jako jediná venku nezískala ani bod a zůstává poslední.

Trenér Guľa si nemohl přát lepší úvod plzeňské premiéry. Jeho tým šel už ve 4. minutě do vedení. Kovařík unikl po levé straně, odcentroval na Hořavu. Jeho střelu sice hosté zblokovali, míč si ale našel na hranici šestnáctky Kalvach, směr jeho rány změnil jeden z hostujících hráčů. Kočí neměl nárok.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Kalvach se postaral o úvodní branku utkání

V 17. minutě se Doosan Arena radovala podruhé. Beauguelova tečovaná přihrávka doskákala k Buchovi, který mazácky obhodil brankáře. Mladý záložník tak dal v Plzni ligové gólové zápisné.

Viktoriáni jasně dominovali, Středočeši se v prvním poločase nezmohli vůbec na nic. Brankář Hruška se prakticky nedotkl balonu. Do přestávky mohli domácí přidat další góly. Limberského obstřel vyrazil Kočí na roh, vzápětí Hejda z malého vápna hlavičkoval nad.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Jan Kvída z Příbrami, Jean-David Beauguel z Plzně a Soufiane Dramé z Příbrami.

Dominance i po poločase

Po přestávce se sice hosté na pár minut vymanili z tlaku, i tak mohli inkasovat po technické ráně Kopice, která prosvištěla vedle tyče.

Co se nepovedlo Kopicovi, zvládl vzápětí Bucha. Navedl si míč na střed a levačkou ke vzdálenější tyči parádně zavěsil. A když na základě upozornění videorozhodčího dostala Plzeň výhodu pokutového kopu, vzal si míč Bucha a dokonal hattrick.

Se šesti podzimními zásahy na hostování v Mladé Boleslavi má už na kontě v této sezoně 9 gólů.

22. kolo první fotbalové ligy:
Viktoria Plzeň - 1. FK Příbram 4:0 (2:0)
Branky: 17., 62. a 72. z pen. Bucha, 4. Kalvach. Rozhodčí: Hocek - Vlček, Vaňkát - Hrubeš (video). ŽK: Šimek (Příbram). Diváci: 9632.
Plzeň: Hruška - Řezník, Hejda, Brabec, Limberský (74. Herc) - Bucha, Kalvach, Hořava - Kopic (64. Mihálik), Beauguel (82. Chorý), Kovařík. Trenér: Guľa.
Příbram: Kočí - Kvída, Šimek, Kleščík (46. Cmiljanovič), Nový - Dramé, Tregler - Škoda, Zorvan (77. Kříž), Polidar - Jindráček (46. Soldát). Trenér: Nádvorník.

Reklama

Související témata: