Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Karviná 0:0Fotbal u Botiče pofňukával, body se dělily

Bezbrankovou remízou skončil duel dvou týmů ze spodního patra ligové tabulky, který u vršovického Botiče uzavíral třetí jarní dějství nevyšší domácí soutěže. Pro domácí Bohemians představuje pouhý bod pochopitelně ztrátu, hostující Karviná jeho zisk naopak kvitovala, neboť na jaře zůstává neporažená.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Gigli Ndefe z Karviné a Jhon Mosquera (vpravo) z Bohemians během utkání 23. kola v Praze.

Článek

Bodů jsou potřebné oba týmy, takže žádný div, že se v epilogu k 23. kolu snažily především chybu neudělat, než aby k ní donutily soupeře. U Botiče se tak odehrávala urputná bitva plná soubojů, faulů a přerušovaní, zatímco fotbal tiše pofňukával v koutě.

Domácí Klokani sice vyrukovali poprvé s kolumbijským navrátilcem Mosquerou v základní sestavě, v porovnání s předchozím zápasem v Liberci udělal trenér Klusáček ve složení mužstva i další změny. Neobjevili se v ní Vaníček, Hronek, Šmíd a Nečas.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Choreo fanoušků Bohemians 1905 k příchodu útočníka Jhona Mosquery před utkáním s Karvinou.

Rošády však Pražanům nepomohly. Chuť a bojovnost jim sice nescházela, do střeleckých šancí se však nedostávali. Karviná, která tolik překvapila brilantním vstupem do ligového jara a ziskem šesti bodů, však na tom nebyla o nic lépe. Zmohla se sice na několik útočných výpadů, ale šanci stojící alespoň za zmínku si nevytvořila.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jhon Mosquera z Bohemians v utkání 23. ligového kola proti Karviné gól nedal.

Ostatně, průběh první půle dokreslují pouhé čtyři střely mířící v úvodní půli na některou z branek, přičemž jen jedna směřovala mezi tyče.

Alespoň trochu oživení přinesla první čtvrthodina po přestávce, během níž karvinský Bolek vyrážel ránu Schumachera a pak se jen podíval za střelou Puškáče do boční sítě, na druhé straně pak po rychlém brejku pálil Ndefe vedle.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Karviné Petr Bolek.

Pak se ovšem slabolinký zápas znovu vrátil k režii z první půle. A když v 73. zmařil domácí gólman Le Giang karvinskému Smržovi vlastně jedinou pořádnou šanci, dospělo utkání tam, kam od začátku směřovalo - k bezbrankové remíze.

Bohemians Praha - Karviná 0:0
Rozhodčí: Zelinka - Paták, Kotík - Hrubeš (video). ŽK: Taiwo, Qoso, Ndefe (všichni Karviná). Diváci: 4255.
Bohemians: Le Giang - Köstl, Hůlka, Bederka, Schumacher - Bartek, Ljovin (86. Květ), Jindřišek, Mosquera (55. Vodháněl) - Pulkrab, Puškáč (77. Vaníček). Trenér: Klusáček.
Karviná: Bolek - Ndefe, Šindelář, Rundič, Moravec - Smrž  (83. Hanousek), Qose, Janečka - Ba Loua, Lingr (70. Vukadinovič), Taiwo (90.Santos).Trenér: Jarábek.

Reklama

Související témata: