Hlavní obsah

Bookmakeři v derby favorizují Slavii, sázkaři jdou proti ní

Praha

Fanoušci pražských „S“ si mohli oddechnout. Státní aparát nakonec nepřistoupil k zákazu či vyloučení veřejnosti z dalších sportovních akcí, vyprodaný Eden se tak může v neděli těšit na velké fotbalové derby. Oba týmy spojuje fakt, že se na prahu jarní části sezony nenacházejí v optimálním rozpoložení, což dává utkání zajímavý náboj. Na podzim na Letné jasně dominovali hosté a bookmakeři se i tentokrát kurzem 1,67:1 přiklánějí na stranu sešívaných. Remíza má aktuálně kurz 3,95:1 a výhra Sparty okolo 5,3:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Benjamin Tetteh ze Sparty a Ondřej Kúdela ze Slavie během derby.

Článek

„Tabulkově by derby mělo být jasné. Obří náskok Slavie, Sparta daleko, dokonce od pohárů. Navíc se hraje v Edenu. Všechno jsme v kurzech na utkání museli zohlednit, a proto by Slavia měla být lepší a je výrazným favoritem,“ říká Petr Urbanec, fotbalový bookmaker Tipsportu.

Jenže je tu i varianta číslo 2. „Spartě už se tak dlouho nedaří, že se jednou chytit musí. Špatné hráče rozhodně nemá. Start do jara měla bídný jako celý podzim, ale mnohé zřejmě naznačila ve středečním pohárovém duelu proti Baníku, který deklasovala 5:0. Toho se Slavia musí chtě nechtě obávat. Přiznejme si, sešívaní po snovém roce 2019 na jaře tápou a na první opravdu kvalitní zápas čekají,“ soudí Urbanec.

Šance na restart pro oba rivaly

„Ve Vršovicích i na Letné si nepochybně start do jara představovali jinak. Sparta se s koučem Jílkem rozloučila hned po úvodní porážce a naordinovaná léčba Kotalem patrně bude chtít trochu času. S šestibodovým výpadkem ale asi nepočítali ani sešívaní, a jakkoliv desetibodový polštář stále působí komfortně, s ohledem na bezchybnou Plzeň musí trenér Trpišovský svůj tým zkonsolidovat bez zbytečných odkladů,“ poukazuje Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

Musím tým pochválit. Teď bude jenom důležité takové výkony zopakovat, říká Bořek Dočkal.Video: Sport.cz

„Derby je znamenitá příležitost k restartu pro oba celky, hosté se do utkání dobře naladili středeční pohárovou kanonádou proti Baníku. Zápas nepochybně bude hodně nervózní, rozhodně neočekávám nějakou parádu. Tři body by každopádně měly zůstat v Edenu, domácí i navzdory ztrátě několika opor přece jen disponují vyšší kvalitou,“ dodává Hanák.

Samotní sázkaři si už ale tak jistí nejsou a řada z nich se nechala zlákat vysokým kurzem na hostující tým. U českých kanceláří jde nyní asi 40 % sázek na výhru domácích, 10 % tipuje remízu a 50 % sázkařů věří Spartě.

Faulů bude hodně...

Důvodem je vedle slabší formy Slavie pravděpodobně i výprask, který Sparta ve středu nadělila Baníku.

„Na druhou stranu Slavii půjde o titul, takže hráči odevzdají vše. Utkání tak bude nade vší pochybnost vypjaté, o tom svědčí i velké množství sázek na tip, že v utkání bude 32 či více faulů. Slavii také sázkaři předpovídají více střel na branku (kurz 1,50),“ uvádí Markéta Světlíková, tisková mluvčí Chance.

Budou mít sázkaři dobrý odhad, že Sparta vstupuje do nové éry a začne konečně vítězit?

Bookmakeři každopádně nepředpokládají, že by se Slavii navzdory dílčím ztrátám podařilo během zbytku jara prohospodařit celý náskok. Kurz na titul pro sešívané se sice alespoň dostal do nabídky, nicméně na minimální úroveň 1,02:1.

Sparta, i když z opačného důvodu, se kurzu na titul stále nedočkala, z aktuálně sedmé příčky v tabulce může v kurzu 4,7:1 útočit alespoň na třetí místo.

Reklama

Související témata: