Hlavní obsah

Takács videu věřil. Podruhé už mu s Tettehem nepomohl nikdo

Praha

Byl u obou inkasovaných gólů fotbalové bitvy o Prahu. Při prvním mu pomohlo video, při druhém už ne. Uzdravený stoper Slavie prožil hodně rozporuplné derby. A jeho hodnocení je podobné. „Mám smíšené pocity. Sice jsme v nastavení vyrovnali, ale na druhou stranu jsme měli dost šancí, abychom první gól dali my. Dalo se vyhrát,“ líčí Ladislav Takács po remíze 1:1 se Spartou.

Co k tomu říct? Viděli jste sami, říká Ladislav Takács o hlídání Benjamina TettehaVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Hned dvakrát byl u klíčových momentů derby. V obou případech se ocitl na trávníku a sledoval, jak míč končí v síti.

Při prvním gólu, který po konzultaci s VAR neplatil, mu Tetteh utíkal a dlouhán v sešívaném dresu srazil brankáře Koláře. Letenský útočník zakončil do prázdné branky, ukázalo se však, že nejprve obránce soupeře přistrčil. „Ne že bych si byl jistý, že gól nakonec platit nebude. Ale věřil jsem... Běželi jsme tělo na tělo a dal na mě ruku. Kolenem jsem srazil Koliho. Podle mě jasný faul," zdůrazňuje Ladislav Takács.

Náskok se zmenšuje

Podruhé už mu nepomohlo nic. Tetteh si ho při dalším úniku posadil na trávník, slávista navíc jeho ránu do sítě lehce přizvedl. „Dočkal dostal příliš času dát finální přihrávku za obranu. Tetteh je docela rychlý, věděli jsme o tom," kaboní se.

Slavia tak vede už jen o osm bodů před Plzní. „Zmenšující se náskok nás neznervózňuje. Chceme vyhrát každý zápas, máme jasný cíl," ujišťuje Takács.

Na Dočkalovy přihrávky upozorňovali

Kouč bere dlouhána, který mu pomohl vyřešit otázku stoperské dvojice, pod ochranu.

„Laco byl deset dnů v tréninku, ale na jaře ještě nehrál. Navíc šel do svého prvního derby. Do dvou klíčových situací podával skvělý výkon," poukazuje trenér Jindřich Trpišovský.

„Pokud jde o gólovou situaci, vystavovali jsme hráče do ofsajdu, ale špatně. Chyba. Přitom jsme kluky nabádali, aby Dočkal neměl čas hrát za obranu. Přišla přesně náběhová situace pro Tetteha, který je rychlý a zachoval klid v koncovce. Na jeho silnou stránku jsme se přitom připravovali. Překvapil nás náběhy, že šel doleva. Jinak osmkrát z deseti případů jde doprava," usmívá se Trpišovský.

Reklama